Concerts

The Tyets, Oques Grasses, Ginestà i Els Catarres actuaran a la Mercè

La programació musical d'enguany inclou més d'un centenar d'actuacions en catorze escenaris de Barcelona

Natalia Avellan
3 min
The Tyets 
ahir al Parc 
del Fòrum. 


BarcelonaEl cartell de la Mercè 2024 reunirà a Barcelona del 20 al 23 de setembre més d'un centenar d'artistes procedents de vint països diferents, i entre aquests grups hi haurà The Tyets, Oques Grasses, Ginestà i Els Catarres. Música Mercè, Barcelona Acció Musical (BAM) i diverses emissores de ràdio han programat catorze escenaris repartits per la ciutat, on s'oferiran concerts gratuïts per a tots els públics. La programació de la Mercè 2024 inclou propostes musicals d'estils molt diversos, que van des de les arrels tradicionals marroquines fins al reggaeton en català.

En aquesta 31a edició de la Mercè es recuperarà l’important escenari de la plaça Catalunya, que substituirà el del Moll de la Fusta. Aquest espai emblemàtic oferirà un cartell musical festiu, amb les actuacions de Putochinomaricón, Los Ganglios, Las Ninyas del Corro i Chill Mafia, entre d’altres. També es mantindran les tradicionals localitzacions del festival, com la plaça Reial, on es farà un homenatge a la sala Jamboree; la rambla del Raval, que posarà la mirada en la comunitat veïnal, i l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb una oferta musical feminitzada i basada en els petits segells de tot l’Estat.

La platja del Bogatell es tornarà a convertir en un dels punts amb més afluència, gràcies a la seva oferta musical adreçada als joves. El divendres 20 s'hi celebrarà la nit Mediterràniament d’Estrella Damm, amb la participació de quatre de les figures musicals catalanes més exitoses del moment: Maria Jaume, La Ludwig Band, Oques Grasses i Figa Flawas. L’endemà, el mateix escenari acollirà la programació dissenyada per l’emissora Els 40, amb Ginestà, Álvaro de Luna, Stay Homas i Buhos, que tancaran la nit. Finalment, la jornada de diumenge a la platja l'ha programada l'emissora RAC105 i inclou noms com Scorpio, Miki Núñez, La Fúmiga i Els Catarres.

La Mercè d'aquest any té com a ciutat convidada Casablanca. En homenatge a la ciutat més gran del Marroc, hi haurà les actuacions d'Oum, l'artista barceloní amb arrels marroquines que actuarà al Teatre Grec, i les sessions de Cheb Kerem, Cheb Runner i Malika, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. A més, la rambla del Raval acollirà l’actuació de rap dels germans Shobee et Madd, les cantants urbanes Astan KA i gbw9, els artistes L’Beel i 3dnan i la formació de música i dansa Salam Grup. Al passeig dels Til·lers es podrà gaudir de l’actuació del duet Aïta Mon Amour, que combina la música tradicional amb l’electrònica. Finalment, l’escenari de l’avinguda de la Catedral acollirà Maalem Hassan Boussou & Raúl Rodríguez Ensemble, que, de manera especial, fusionaran la música gnawa amb el flamenc.

Propostes locals i emergents

El talent local més emergent també tindrà un espai als jardins del doctor Pla i Armengol, que donarà protagonisme a les escoles superiors de música de la ciutat. En aquesta edició s’hi suma el Centre de Música i Escena Xamfrà del Raval. A més, per donar a conèixer noves propostes musicals, el dilluns 23 es disputaran les semifinals del concurs Sona 9 a la plaça Catalunya. Fa vuit anys que la plaça Major de Nou Barris es transforma durant la festa major en un auditori de música simfònica. En l’edició d’enguany, aquest espai servirà d'escenari per a la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i VOZES, que interpretarà un homenatge a la soprano Victòria dels Àngels en el centenari del seu naixement.

stats