Ticketmaster tanca SeatWave, el seu portal de revenda d'entrades
L'empresa, a qui havien acusat de frau, anuncia un portal d'intercanvi d'entrades al preu original
BarcelonaLa companyia de venda i distribució d'entrades d'esdeveniments Ticketmaster ha decidit tancar SeatWave, el seu portal de revenda d'entrades que a la pràctica es fa servir de forma sistemàtica amb finalitats especulatives. Les promotores de concerts havien denunciat reiteradament plataformes com SeatWave perquè aconsegueixen paquets grans d'entrades online i encareixen els tiquets exponencialment.
un sistema de venda d'entrades nominal
Economia col·laborativa real
Ticketmaster fins ara havia justificat aquestes operacions dient que es tractava de venda d'entrades entre particulars. Finalment, però, tancarà el web. Aquest dilluns ha fet l'anunci mitjançant un comunicat: "Les webs de mercat secundari [revenda] ja no us convencen i sabem que esteu cansats de veure com altres persones compren entrades per vendre-les i obtenir un benefici econòmic", assegura.
Com a alternativa, la companyia llançarà una plataforma d'intercanvi entre els fans dins de la web de Ticketmaster mateix, on es podran comprar o vendre "fàcilment" les entrades que no es puguin utilitzar "al preu original o inferior".
Des de Ticketmaster asseguren que la nova pàgina servirà per a tot Europa i es posarà en marxa a principis de l'any que ve. A partir d'avui no es donaran d'alta nous esdeveniments a SeatWave, encara que es mantindran les entrades que s'han col·locat en el portal amb anterioritat.
Una reacció a la persecució legal
Livenation, propietària de Ticketmaster i de SeatWave, s'havia trobat en nombroses ocasions a l'ull de l'huracà, i havia arribat fins i tot a ser denunciada per FACUA-Consumidors en Acció pel que es va considerar una venda d'entrades "irregular" per als concerts que Bruno Mars i Bruce Springsteen van oferir a Espanya el 2016.
Tot plegat va desencadenar una investigació promoguda per l'anterior ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, per una presumpta estafa en la compra d'entrades per a un concert d'U2 a Madrid a través de la pàgina web Viagogo. A més, el Senat va aprovar l'abril passat una moció presentada pel Partit Popular en què s'instava el govern a l'adopció de mesures davant la revenda d'entrades de concerts i d'esdeveniments que generen gran demanda, entre les quals la prohibició de l'ús de bots informàtics (programes que serveixen per efectuar tasques simples i repetitives a internet) per a l'adquisició massiva de tiquets.