Troben ceràmiques dels segles III i II aC en les excavacions subaquàtiques de Calescoves

Els materials es troben en un estat de conservació excepcional i passaran a formar part de la col·lecció del Museu de Menorca una vegada siguin restaurats

L'embarcació 'Thetis' i el grup subaquàtic han fet un gran treball durant tot el mes obtenint el premi final de la troballa.
Iván Martín
23/10/2018
1 min

AlaiorEl Consell Insular de Menorca i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han finalitzat amb èxit les excavacions arqueològiques al fons subaquàtic de Calescoves iniciades a principi de mes. Els treballs han permès extreure restes de ceràmiques dels segles III i II aC.

Els materials localitzats es troben en un estat de conservació excepcional i passaran a formar part de la col·lecció del Museu de Menorca una vegada siguin restaurats. Es tracta d'una trentena de peces, entre les quals hi ha àmfores de diferents èpoques, un gran nombre de bols i plats amb restes de pintura i materials ceràmics de la cultura talaiòtica.

El fet de disposar de l'embarcació del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, 'Thetis', així com de tota la seva infraestructura, ha suposat una gran oportunitat formativa per als joves arqueòlegs menorquins. En l'excavació hi han col·laborat estudiants de la resta de l'estat espanyol, europeus i nord-americans.

A més, gràcies a les campanyes de cartes arqueològiques subaquàtiques de Menorca que du a terme l'associació Amics del Museu de Menorca, durant els últims anys s'ha constatat la progressiva pèrdua d'arena a l'interior de la cala, així com l'augment del nombre de vaixells que hi fondegen, removent amb les seves àncores el fons on es troben les restes arqueològiques. El cost del projecte s'eleva a 45.000 euros.

stats