Música
Cultura29/06/2022

L’última gira de Kiss passa pel Rock Fest de Santa Coloma

El grup nord-americà comparteix cartell amb llegendes del rock i el 'heavy' com Alice Cooper, Judas Priest i Saxon

Barcelona“Retira’t a temps, abans que et deixin fora de combat”, diu Gene Simmons, de 72 anys, baixista del grup nord-americà Kiss. És una frase que està repetint les últimes setmanes, coincidint amb la gira de comiat de la banda que aquest dissabte passa pel Rock Fest, el festival de heavy metal i altres derivats metàl·lics que se celebra a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. “A cada banda li arriba l’última gira. Res és per sempre. Hem decidit parar ara no perquè no ens agradi fer concerts, sinó perquè volem retirar-nos a temps. És com els boxadors, pots ser el millor entre els millors, però si et quedes massa temps arribarà un moment que algú et tombarà”, explicava Simmons a Efe a Alemanya fa uns dies.

“Retira’t a temps, agraeix haver pogut viure una vida tan plena d’èxits i ves-te’n com un campió”, insistia Simmons, portaveu del grup que va irrompre a principis dels anys setanta com si sortís de la vinyeta d’un còmic de fantasia, amb les cares totalment maquillades, riffs de rock dur i una bona de colla de melodies gairebé pop. Si el concert de Santa Coloma s’assembla als que han fet per Europa des de l’1 de juny, pràcticament no hi faltarà cap dels grans èxits: Detroit rock city, Lick it up, Rock and roll all nite, I was made for lovin’ you...

Cargando
No hay anuncios

Kiss, que ja van tocar al Rock Fest del 2018, són un dels caps de cartell de l’edició que comença aquest dijous i que durant tres dies programa més de quaranta grups que actuaran repartits en tres escenaris. El propòsit és recuperar l’impacte prepandèmic del 2019, quan el festival va tenir més de 80.000 assistents. Després de dos anys sense Rock Fest, torna, per tant, l’allau de riffs i llegendes metàl·liques a Santa Coloma de Gramenet, la ciutat que acull el festival des del 2014. El mateix dia que Kiss toca reverenciar Judas Priest, un dels grups imprescindibles de la història del heavy metal britànic. Sorgida dels anhels i les frustracions de la classe obrera anglesa, la banda de Birmingham liderada per Rob Halford està celebrant mig segle de vida en una gira lògicament antològica i amb temes de discos emblemàtics de diferents etapes com British steel (1980), l’àlbum de Breaking the law, i Painkiller (1990). Per entendre la magnitud del que significa Judas Priest, és molt recomanable la lectura de l’autobiografia de Halford, Confession (traduïda al castellà per l’editorial Es Pop l’any passat).

Cargando
No hay anuncios

El Rock Fest comença aquest dijous amb una baixa per covid (Insomnium) i un canvi, perquè fa uns dies el grup nord-americà Manowar va cancel·lar la seva presència al festival i va ser substituït per la banda alemanya Avantasia. Manowar i la direcció del Rock Fest van intercanviar comunicats, però les clàusules de confidencialitat impedeixen saber tots els detalls de la cancel·lació. “No podem transigir amb les exigències i les imposicions d’última hora que alteraven el funcionament normal del festival”, deia el Rock Fest. Manowar responsabilitza el festival i anuncia que “la veritat sortirà a la llum, si cal amb l’ajuda de la justícia espanyola”. A més d’Avantasia, el cartell de dijous inclou clàssics del heavy europeu com Accept, el metall simfònic dels finlandesos Nightwish i el punk a la irlandesa dels bostonians Dropkick Murphys.

El rei del divendres al Rock Fest serà Alice Cooper, que repeteix després del memorable concert del 2017. Comparteix cartell amb més llegendes metàl·liques com UFO, Mercyful Fate i Blind Guardian. I dissabte, a més de Kiss i Judas Priest, hi actuaran Megadeth, Doro i l’ex-Mötorhead Phil Campbell.

Cargando
No hay anuncios

L’abonament per als tres dies del Rock Fest costa 187,65 euros i l’entrada diària, 100 euros.