Una trentena de voluntaris participen en les jornades de conservació de la torre d'en Galmés
L'objectiu d'aquestes feines és millorar l'estat de conservació i adequació d'un dels jaciments talaiòtics més importants de Menorca
AlaiorDurant sis diumenges de febrer i març s’ha reunit un grup de voluntaris amb arqueòlegs i conservadors restauradors d'Amics del Museu de Menorca a la torre d'en Galmés per eixermar i dur-hi a terme algunes feines de conservació per contribuir a les tasques d’adequació del jaciment. Aquesta iniciativa d’Amics del Museu de Menorca ha estat possible gràcies a la col·laboració del Servei de Patrimoni del Consell Insular de Menorca i de l'Ajuntament d'Alaior.
L'objectiu d'aquestes feines és millorar l'estat de conservació i adequació d'un dels jaciments talaiòtics més importants de Menorca. Recordem que cada any diversos equips d'investigació de Menorca i de fora, entre ells el d'Amics del Museu, treballen al jaciment i descobreixen noves dades sobre el poblat. A més, la torre d'en Galmés rep milers de visitants a l’any. Aquest és el quart any que s’han duit a terme les Jornades d’Eixermada i Conservació del Jaciment de la Torre d’en Galmés. Durant els quatre anys consecutius, s'han redescobert noves estructures que estaven cobertes de vegetació des de feia dècades, com per exemple un tram de murada que tancava la part sud del poblat l’any 2017, o l’any 2018 una sèrie d’estructures que probablement són espais domèstics del període talaiòtic reutilitzats en èpoques posteriors.
Amics del Museu de Menorca creu que aquest tipus d’activitat dona força a la relació positiva entre els menorquins i el seu patrimoni arqueològic i etnològic. Les IV Jornades ja han acabat però l’associació continua amb el seu extens calendari d’activitats, amb un curs de ceràmica talaiòtica al Museu de Menorca el pròxim dissabte, i diumenge amb la tercera edició del concurs de visites guiades Beca Talaiòtica a la naveta dels Tudons.