World Press Photo certifica l'autenticitat de la millor fotografia del 2012
Els experts asseguren que no es va manipular la foto i només s'hi van fer retocs "al color i al to global i local"
BarcelonaL'organització World Press Photo ha confirmat "la integritat" de la fotografia guardonada aquest any com a millor imatge del 2012 després que aquest dimarts s'obrís una investigació per comprovar si havia estat manipulada. El blog 'Extreme Tech' assegurava que la foto del suec Paul Hansen era resultat de la barreja de tres imatges. És per això que l'organització va demanar a dos experts independents que fessin "una investigació forense de la fotografia", els quals han acabat confirmant la seva autenticitat.
de l'organització assenyala que "tan sols es permet el retoc d'acord amb els actuals estàndards de la indústria". Aquests estàndards solen acceptar els efectes o retocs digitals que també es podien fer amb el revelat analògic.
El World Press Photo ja havia afirmat que comptaven "amb la completa col·laboració de Paul Hansen" i que el fotògraf "els havia explicat en detall com va processar la imatge". Per aquest motiu, World Press Photo "no tenia cap motiu per dubtar de la seva explicació".
Hansen ja havia dit també que "la fotografia ni és una composició ni és falsa". El suec va explicar el mètode que va seguir per processar la imatge: "En el postprocés de tonificar i equilibrar la llum irregular del carreró, vaig desenvolupar el fitxer RAW en diferents densitats per tal d'utilitzar la llum natural i no haver de subexposar i sobreexposar. El propòsit era mostrar el que veuen els ulls i aconseguir un rang dinàmic més ampli".
La imatge mostra un grup d'homes que porten en braços els cossos d'un nen de 2 anys i del seu germà de 3. La fotografia va ser presa a Gaza i els nens van morir a causa d'un míssil israelià.