Nomenaments

Xavier Fina, nomenat director general de Promoció Cultural i Biblioteques

És gestor cultural i consultor en projectes estratègics de l'àmbit sociocultural, a més de columnista de l'ARA

Xavier Fina, gestor cultural
ARA
01/10/2024
1 min

BarcelonaEl filòsof i gestor cultural Xavier Fina ha estat nomenat director general de Promoció Cultural i Biblioteques per la consellera de Cultura, Sònia Hernández, un càrrec que ocupava fins ara Josep Vives. Fina s'ocuparà de promoure i facilitar la creació i la difusió de la cultura, a més d'impulsar el sistema bibliotecari del país, que té pendent infraestructures com les biblioteques centrals de Barcelona i Tarragona.

Fina és columnista de l'ARA i té un perfil públic com a col·laborador de diversos mitjans de comunicació en què analitzava l'actualitat política. També és autor de diverses publicacions sobre polítiques culturals i d'un llibre dedicat als cent primers dies d'Ada Colau a l'Ajuntament, Sense treva (2015).

Des del 1989, Xavier Fina treballa en el sector de la investigació i la consultoria cultural. És director de la consultora ICC des del 1998, que ha treballat per a l'administració en l'àmbit català i espanyol. En l'àmbit públic, va participar amb Josep Maria Bricall en el disseny de la primera versió del Consell Nacional de la Cultura i les Arts i ha treballat en especial en analitzar la connexió entre societat civil i institucions, accessibilitat i finançament cultural. Actualment era professor del departament de producció i gestió a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), però també ha impartit docència a la UB i la UAB.

stats