Economia Act. fa 0 min

El 20% dels habitatges en lloguer a Mallorca duren menys d'un dia al mercat

Els pisos estan cada any més temps a llogar-se

ARA Balears
2 min
La majoria d'habitatges de preu més baix no són una alternativa per a famílies perquè tenen molt pocs metres quadrats.

PalmaEl 19% dels habitatges que es varen llogar a les Balears a través d'Idealista durant el segon trimestre no duien ni 24 hores al mercat. Segons un estudi publicat per la plataforma i recollit per Europa Press, això suposa cinc punts menys que el percentatge registrat a les Illes en el mateix període l'any passat. A Palma, el 24% dels habitatges que es varen llogar no varen durar ni tan sols 24 hores a Idealista. La incidència dels lloguers exprés s'ha incrementat en quatre punts a la capital balear el darrer any.

Lloguer exprés a l'Estat

En l'àmbit nacional, el 17% dels habitatges que es varen llogar a través d'Idealista durant el segon trimestre no duia ni 24 hores al mercat, mateix percentatge que es va registrar en el mateix període del 2023.

Les ciutats de Toledo i Vitòria són les que tenen un percentatge de lloguers exprés més elevat, ja que el 32% dels habitatges que es van llogar a la capital toledana no va durar ni tan sols 24 hores a Idealista, mentre que a Vitòria va ser el 30%. Segueixen aquesta tendència les ciutats de Melilla (29%), Terol (29%), Palència (26%), Tarragona, Castelló de la Plana, Palma i Huelva –24% en les quatre ciutats. Amb un 23% de lloguers exprés es troben les ciutats de Lleida, Lleó i la Corunya, mentre que Girona i Bilbao se situen en el 22%.

Per damunt de la mitjana nacional es troben Albacete (21%), Ceuta (20%), Pontevedra (20%), Soria (20%) i Oviedo (20%), seguides de Santander, Cadis, Santa Cruz de Tenerife i Orense –19% en tots els casos. Barcelona se situa en la mitjana nacional, amb un 17%, igual que Alacant, Sant Sebastià i Ciudad Real. A Màlaga la taxa arriba al 15% dels habitatges llogats durant el segon trimestre, mentre que a Madrid es queda en el 14%. Càceres, per part seva, és la ciutat on els lloguers immediats o exprés tenen un menor pes: només el 8%. Per sota del 10% es troben també les ciutats de Segòvia i Jaén, que comparteixen un 9%.

stats