Economia04/03/2019

Almirall es ven el seu negoci cosmètic als Estats Units

La farmacèutica ha arribat a un acord definitiu amb Celling Biosciences per vendre-li ThermiGen

Albert Martín
i Albert Martín

La farmacèutica Almirall ha arribat a un acord definitiu amb la nord-americana Celling Biosciences per vendre-li ThermiGen, el seu negoci d’estètica.

Segons va informar ahir la farmacèutica de la família Gallardo a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNVM), el preu de l’operació no s’ha fet públic i la transacció s’espera que es tanqui abans del 29 de març.

ThermiGen té la seu a Dallas (Texas) i compta amb una plantilla de 94 treballadors. Les seves vendes van pujar a 16 milions durant l’any passat. En el comunicat d’Almirall a la CNMV s’assegura que aquesta operació no afectarà de manera rellevant les estimacions financeres de la companyia per al 2019. Aquestes previsions calculaven que l’empresa catalana millorarà vendes i arribarà a un ebitda (resultat abans d’interessos, impostos i depreciacions) d’entre 290 i 300 milions.

Cargando
No hay anuncios

El 2018 els resultats d’Almirall van servir per tancar la crisi que havia patit la companyia durant el 2017: l’empresa va obtenir un benefici net de 77,6 milions d’euros, davant de les pèrdues de gairebé 304 milions d’euros que va registrar el 2017. La companyia va aconseguir unes vendes netes de 756,9 milions d’euros, un 10,7% més que el 2017.

Aquell any l’empresa dels Gallardo va viure tota mena de daltabaixos: una caiguda en borsa que va arribar a ser del 42%, relleus en la seva cúpula (Eduardo Sanchiz, el conseller delegat, va ser substituït) i caigudes de fins al 40% en els resultats previstos a causa de problemes en la seva operativa i de negoci als Estats Units, el seu principal mercat. En els últims mesos, tant els resultats com la cotització d’Almirall s’han recuperat de la mà del nou conseller delegat, Peter Guenter.

Cargando
No hay anuncios

Pluja de desinversions

La venda d’Almirall arriba en un moment en què les grans farmacèutiques catalanes s’han abonat a les desinversions. La difícil situació que viu el sector s’ha notat i Esteve té a la venda el seu negoci de genèrics, després d’haver-se venut la divisió veterinària el 2015. Ferrer es va vendre Tarbis (els seus genèrics) a principis d’any, i el 2018 va fer el mateix amb la seva filial alemanya. Aquest mateix cap de setmana Indukern anunciava la venda de la seva divisió de química al grup alemany Stockmeier.