El jutge Pedraz envia a la presó sense fiança Mario Conde

L'exbanquer nega que els diners repatriats siguin del saqueig a Banesto

Anticorrupció demana presó sense fiança per a Mario Conde
Ara / Agències
13/04/2016
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decidit enviar a la presó Mario Conde, com havia avançat l'ARA. En la interlocutòria decreta presó incondicional per a l'exbanquer, mentre que ha decretat l'arrest domiciliari de la seva filla per repatriar, com a mínim, 13 milions d'euros procedents del cas Banesto.

També anirà a la presó Francisco Javier de la Vega, advocat de l'exbanquer durant anys, que presumptament va fer de testaferro.

La Fiscalia Anticorrupció havia demanat presó sense fiança per a Conde. A més, el ministeri públic també ha sol·licitat la retirada del passaport i compareixences setmanals del fill de l'exbanquer, segons ha explicat l'advocat de la família, Ignacio Peláez.

Mario Conde, que ha comparegut aquest dimecres davant del jutge després de ser detingut dilluns, ha justificat en la seva compareixença davant del jutge els moviments de diners i ha negat que provinguin del saqueig de l'entitat. Segons l'advocat, Conde podrà justificar l'origen dels diners repatriats, que la investigació sospita que provenen de la fortuna que va desaparèixer de Banesto, d'una part de la qual no es va poder acreditar que Conde se n'apropiés. La versió que ha defensat davant del jutge és que els diners eren del seu sogre.

Peláez també ha explicat que s'ha oposat a la demanda de presó sense fiança perquè la considera "exagerada" i ha posat en relleu que Conde ha complert fins ara amb les seves obligacions de compareixença davant de la justícia, en les anteriors condemnes. També ha destacat que l'exbanquer ha facilitat a la Guàrdia Civil les claus dels seus ordinadors per facilitar la investigació.

Els set detinguts en el marc de l'operació Fènix –inclosos els seus dos fills– han comparegut per delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, frustració de l'execució –de sentències dictades contra Conde com la del cas Banesto i altres– i vuit delictes contra la hisenda pública.

L'advocat Francisco Javier de la Vega i els presumptes testaferros Francisco de Assís Costa, María Cristina Álvarez Fernández i Roland Stanek han accedit a declarar davant l'instructor, que investiga si el grup va moure els diners que no es van recuperar de Banesto, entitat que Conde va presidir entre el 1987 i el 1993, i a través d'inversions els va portar cap a Espanya.

stats