El nou saló audiovisual deixarà 400 M€ a Barcelona
Coincidirà almenys tres anys amb el MWC separats per un espai de dues setmanes
BarcelonaEl Mobile World Congress (MWC) s’ha convertit per excel·lència en el congrés estrella de Barcelona. Però a partir del 2021 una nova fira de renom aterrarà a la Ciutat Comtal. És l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés del sector audiovisual més rellevant a escala mundial. Aquest esdeveniment se celebrarà a la Fira de Barcelona entre els dies 2 i 5 de febrer, unes dates pròximes a la celebració del Mobile, que té lloc a finals del mateix mes. La capital catalana té contracte amb el MWC fins al 2023; per tant, els dos congressos coincidiran almenys tres anys separats per un espai de dues setmanes.
Aquesta conjuntura, però, no suposarà cap problema de dates. “Creiem que hi haurà prou temps perquè se celebrin els dos congressos”, va assegurar ahir Mike Blackman, director general de l’ISE, durant una roda de premsa a l’Ajuntament de Barcelona. Blackman, a més, considera que l’impacte que pot tenir la fira per a la ciutat i per a la indústria “no seria el mateix a l’estiu”, en plena temporada alta turística. La capital catalana busca captar visitants en els mesos amb menys afluència, entre desembre i febrer.
Fins al desembarcament a Barcelona, la fira de l’audiovisual seguirà basada a Amsterdam. L’impacte econòmic previst pels organitzadors un cop arribi a la capital catalana serà d’uns 400 milions d’euros. Blackman va dir ahir que l’arribada del nou saló catalitzarà la imatge de la capital catalana com una ciutat procliu a la inversió empresarial. Preguntat sobre els possibles efectes de la situació política a Catalunya, el director general de l’ISE va treure ferro a la qüestió i va insistir que “espera créixer a Barcelona”.
En l’última edició, el saló va reunir més de 80.000 assistents i més de 1.200 expositors. Integrated Systems Events, l’organitzadora, sosté que l’actual ubicació a la capital holandesa se’ls ha quedat petita i que Barcelona els ofereix garanties per créixer. “Ara ens movem a una casa nova amb un jardí més gran”, va comentar Blackman, que preveu que el nombre d’assistents al congrés augmentarà un 5% cada any, i va definir Barcelona com “la ciutat perfecta” per fer front a aquest augment de públic.
Col·laboració público-privada
A la roda de premsa també hi era l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Colau va destacar que la decisió de l’ISE d’instal·lar-se a Barcelona demostra el bon posicionament de la ciutat a escala internacional, mentre que Serrallonga va afegir que aquest acord és “un exemple de la bona col·laboració entre agents econòmics i l’administració”.
Blackman va qualificar Barcelona de “líder” pel que fa a la celebració de congressos. El director general de l’ISE va destacar que la ciutat acull anualment a més de dos milions de visitants i disposa de més de 400.000 metres quadrats.