Augmenta fins al 80% la caiguda de les reserves per als àpats d’empreses a Menorca
La facturació davalla un 70% en comparació amb l'any passat
MaóLes previsions de descens de les reserves per als tradicionals dinars i sopars d’empresa per Nadal han quedat curtes. Això es desprèn dels nombres amb què treballa l’Associació d’Hostaleria i Restauració de Menorca. El seu president, José Bosch, ha confirmat aquest dijous que la caiguda de les reserves arriba al 80%. “És una situació dramàtica i insostenible, perquè mantenir un restaurant o una cafeteria amb un 30% de la facturació és impossible”, assegura.
Bosch qualifica de “desolador” l’escenari del mes de desembre i assenyala els missatges que els responsables públics estan traslladant a la ciutadania: “Entenem que la salut és la prioritat, però ens sentim assenyalats i demonitzats. Els clients tenen molta por i se’ls està dient que no surtin ni a consumir”. A més, Bosch recorda que “donam per perduda la nit de Cap d’Any” i xifra la davallada de facturació del mes desembre en un 70% en comparació amb el mateix període de l’any passat.
Pel que fa a les limitacions d’aforament i el toc de queda, el president de l’associació restauradora explica que l’enduriment de les restriccions, amb el pas de deu persones en interior a sis, ha acabat d’ensorrar els empresaris: “Facturant un 30% és utòpic cobrir despeses, perquè si hi sumam l'electricitat, la seguretat social dels treballadors i els impostos municipals obtenim una fotografia que ens condemna al tancament”.