Les Illes Balears, la tercera província amb més reserves turístiques de l'Estat
Segons Idealista, les Illes aglutinen un 6% de les que ha rebut el conjunt de l'Estat
PalmaLes Balears apleguen el 6,1% de totes les reserves turístiques a l'estat espanyol després del final de l'estat d'alarma, per la qual cosa se situen com a tercera província amb més reserves per darrere de Las Palmas i Màlaga, segons ha informat Europa Press a partir d'un informe publicat per AvailBook, el software de gestió de serva d'Idealista. La fi de l'estat d'alarma i l'optimisme generat per la vacunació han fet que el nombre de reserves d'allotjaments turístics creixi un 33% en només una setmana a tot l'Estat.
Segons Idealista, si es comparen aquestes dades amb els de març d'enguany, el nombre de reserves s'ha duplicat. No obstant això, de moment encara no s'han percebut canvis significatius en els preus dels allotjaments, que estan establerts en els 124 euros per plaça i nit. Aquesta xifra només és un 0,7% més elevada que la de març.
Quant al temps de reserves, les dades mostren una clara preferència pels viatges curts, d'entre dues i tres nits, possiblement motivats per les ganes dels viatgers espanyols de fer escapades després de tants mesos tancats dins la seva pròpia província o comunitat. Actualment, aquesta mena de reserves representen un 38% del total.
A més, s'ha percebut un augment de més del 200% en les reserves de major durada, generalment d'una setmana, en els mesos estivals en comparació amb les registrades el mes de març. De tota manera, l'interès dels viatgers està centrat en el mes de juliol i en la primera quinzena d'agost.
"L'explicació la podem trobar en el fet que, per una banda, és el període estival més llunyà, però també pot estar influït per la preferència de prendre les vacances abans per la possibilitat que en un canvi en la situació sanitària en ple estiu pogués general noves restriccions", aclareixen a Idealista.
La costa, un imant vacacional
Sigui com sigui, la costa continua sent "un imant vacacional" pels viatgers, atès que la província amb més reserves ha estat Las Palmas, amb un 9,9% del total. Li segueix Màlaga, amb un 6,9%; Balears, amb un 6,1%, i Girona, amb un 5,3%. Per sota del 5% de reserves hi ha Alacant, amb un 4,9%; Cadis, amb un 4,7%, i Santa Cruz de Tenerife, amb un 4,5%.
Aquestes xifres comparades amb les de l'estiu de 2020 revelen la caiguda de Màlaga, que ha passat de tenir un 11,5% de totes les reserves a un 6,9%. A més, Astúries ha passat de ser el 2020 el tercer mercat amb més reserves, amb un 7,% del total, al vuitè, amb un 3,9%.