Política monetària

El BCE continua abaratint el crèdit

La institució monetària aprova una reducció de 0,25 punts del tipus d'interès bàsics, fins al 3,25%

La seu del Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt, Alemanya.
Act. fa 9 min
2 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha aprovat una nova retallada dels tipus d'interès. Amb aquesta reducció el BCE dona més aire a les famílies i empreses més endeutades i continua el camí d'abaratiment del preu del diner que estan seguint la majoria de bancs centrals del món, d'acord amb la tendència a la moderació dels preus dels últims mesos.

Així, el consell de govern de l'organisme ha reduït en 0,25 punts percentuals, fins al 3,25%, el tipus d'interès de referència, segons un comunicat publicat després de la reunió del consell de govern de la institució monetària que ha tingut lloc aquest dijous a Ljubljana, la capital d'Eslovènia.

La majoria d'analistes i economistes esperaven que d'aquesta reunió en sortís una nova reducció del preu del diner, seguint la tendència a la baixa dels preus arreu de la zona euro. Aquesta és la tercera baixada dels tipus aquest any, després d'una primera al juny i una segona al setembre (a la reunió del juliol, el consell del BCE els va mantenir sense canvis), en els tres casos d'un quart de punt percentual.

L'organisme presidit per Christine Lagarde va canviar el mes passat el tipus d'interès que considera de referència. Així, dels tres tipus bàsics que utilitza habitualment el BCE, el tipus per a dipòsits a un dia (l'interès que el BCE paga als bancs comercials perquè hi dipositin diners 24 hores) va passar a ser el que s'utilitza per dirigir la política monetària de la institució i el que ara s'ha reduït fins al 3,25%.

Els altres dos són el tipus per a préstecs d'un dia (el que el BCE cobra als bancs per préstecs de 24 hores) i el tipus per a operacions principals de finançament (l'interès per a préstecs de més durada que el BCE dona a les entitats financeres), que havia sigut la referència fins al setembre. El BCE també ha aprovat disminuir en 0,25 punts percentuals els dos últims tipus, fins al 3,65% i el 3,40%, respectivament.

[Estem treballant per ampliar aquesta informació]

stats