La BlackBerry diu el seu adeu definitiu
La companyia canadenca anuncia que des d'avui els seus aparells deixaran de funcionar
BarcelonaDes d'avui, 4 de gener, els telèfons BlackBerry amb els sistemes operatius 7.1, 10 o PlayBook OS 2.1, o els que són previs, deixaran de funcionar després de la decisió de la companyia canadenca de cessar el servei d'aquests aparells. És la fi d'un sistema que va revolucionar la tecnologia mòbil, però que va sucumbir davant l'avanç dels sistemes operatius d'Apple i Android.
Ja el 2015 BlackBerry va decidir transformar-se en una companyia de programari i deixar de banda la producció de telèfons. Des d'avui, però, les funcions de dades, trucades telefòniques, missatges de text i trucades d'emergència d'aquests aparells deixaran de funcionar de manera "fiable". La companyia, que abans de l'aparició de l'iPhone d'Apple va dominar el mercat, ja va informar al desembre de la pròxima fi dels serveis per a aquests aparells.
L'empresa canadenca va néixer el 1984 quan els empresaris Mike Lazaridis i Doug Fregin van crear la companyia Research in Motion (RIM). El 1999 RIM va llançar un aparell (pager) capaç d'enviar i rebre correus electrònics, a més d'altres notificacions. El producte va ser el primer etiquetat amb el nom BlackBerry.
La pressió d'Apple i Android
Fins al 2007 BlackBerry, amb el teclat físic, era el telèfon preferit d'alts executius, famosos i polítics, com Barack Obama o Angela Merkel. Però aquell any va sortir al mercat el primer iPhone i es va iniciar el declivi de BlackBerry. La seva aposta llavors eren el teclat físic i els clients corporatius, mentre que Apple es va inclinar per la pantalla tàctil i els consumidors particulars.
Amb la irrupció del sistema Android de Google, però, Blackberry ja no va poder aturar la sagnia i cada vegada tenia menys quota de mercat. El 2015 va decidir deixar de fabricar uns telèfons que ara, si en queden, ja no funcionaran.