MásMóvil invertirà més de 60 milions a Catalunya per desplegar la fibra òptica

L'operador farà una emissió de bons de 50 milions d'euros el mes vinent per finançar les obres i comptarà amb Parlem com a aliat local per desplegar la fibra al territori català

Meinrad Spenger, fundador de Másmóvil
Julia Manresa
10/05/2016
2 min

BarcelonaL'operador de telefonia MásMóvil continua desafiant els grans del sector. La setmana passada, la companyia dirigida per Meinrad Spenger va llançar la seva oferta integral (internet, fix i mòbil) un 40% més barata que els tres principals operadors i ara aposta amb força per la fibra òptica.

Tal com Spenger ha explicat a l'ARA, l'operador preveu invertir 250 milions fins al 2018 per desplegar fibra òptica a tot l'Estat. D'aquesta xifra, una quarta part (62 milions) es destinarà a Catalunya, "la comunitat on farem la inversió més forta". Per finançar aquest desplegament, a més, el conseller delegat de MásMóvil avança que el mes vinent la companyia llançarà una emissió de bons al Mercat Alternatiu de Renda Fixa, per valor de 50 milions d'euros i a través de la seva filial MásMóvil Broadband, que va crear expressament per al desplegament de fibra òptica.

Catalunya és un mercat clau per a MásMóvil, a on compta amb Parlem com a aliat estratègic. "Estem especialment contents del nostre acord amb Parlem, que serà el nostre soci local per al desplegament de la fibra a Catalunya", diu Spenger. De fet, aquest operador virtual, nascut de la fusió d'altres OMV fa deu anys, és qui gestiona la xarxa de Parlem i un dels seus principals accionistes. Al seu torn, MásMóvil opera a través de la xarxa d'Orange i és l'operador que va adquirir els actius sobrants de la fusió entre aquesta operador i Jazztel l'any passat, cosa que li ha permès fer el salt a l'oferta integral aquest any.

Concentració també entre els OMV

MásMóvil està liderant la concentració d'operadors alternatius després que Telefónica, Orange i Vodafone hagin reforçat el seu oligopoli gràcies a les fusions i l'oferta empaquetada de continguts audiovisuals. Fa dues setmanes MásMóvil va comprar l'operador virtual més gran després d'ell mateix. MásMóvil ha integrat PepePhone per 158 milions d'euros. Spenger no descarta continuar adquirint altres operadors a curt termini, "a nivell financer tenim múscul i continuarem creixent de forma orgànica, però si hi ha oportunitats de compra atractives també tenim la capacitat d'aixecar recursos, sobretot si ens ha de permetre crear nous serveis".

En aquest sentit, MásMóvil també és un dels candidats a comprar Yoigo. TeliaSonera, la companyia sueca que en controla el 76,6%, està en converses amb la britànica Zegona per la venda de la seva participació, però MásMóvil ja s'hi havia mostrat interessat anteriorment.

Expansió cap als continguts audiovisuals i cap a l'estranger

Per últim, Spenger detalla que un altre dels objectius de MásMóvil a curt termini és l'oferta de continguts audiovisuals, que li permetria competir a la mateixa lliga que els tres grans de l'oligopoli telefònic. A banda, amb la compra de PepePhone, MásMóvil també ha adquirit el seu negoci a l'Amèrica Llatina, per això més a llarg termini MásMóvil no descarta altres aliances per créixer a l'estranger.

stats