CatalunyaCaixa tanca web i oficines per fer la fusió
Divendres les oficines no seran operatives i la web no ho serà de dijous a diumenge per la integració tecnològica amb el BBVA
BarcelonaLa web i les oficines de CatalunyaCaixa tancaran per fer la integració tecnològica definitiva amb el BBVA. Les oficines estaran tancades aquest divendres i no atendran el públic fins dilluns que ve, dia 12, segons està informant el banc als seus clients. La web, en canvi, deixarà de ser operativa aquest mateix dijous i tornarà a estar en funcionament durant l'11 de setembre.
Auge i caiguda d'una entitat absorbida pel BBVA. L'entitat ha enviat una carta als clients en què explica que la numeració dels seus comptes i altres productes canviarà, sense que això afecti, per exemple, les domiciliacions. També s'indica a cada client quina és la seva nova oficina principal de referència, si és que canvia.
Auge i caiguda d'una entitat absorbida pel BBVACom que el procés d'integració tecnològic s'allargarà des d'aquest dijous, dia 8, fins diumenge, dia 11, CatalunyaCaixa ha recomanat als seus clients que "avancin les seves operacions als dies previs". A partir de dijous, la web de l'entitat catalana serà "inoperativa" i tampoc es podran fer operacions amb llibretes als caixers. No obstant això, segons l'entitat, sí que es podran retirar diners en metàl·lic dels caixers en qualsevol moment amb la targeta de crèdit.
La integració tecnològica en un primer moment estava prevista per al 9 de juliol, però el BBVA va decidir posposar-la al setembre, entre altres motius per reduir al màxim l'afectació als clients. Ara un portaveu del BBVA assegura que tot està a punt perquè es faci sense cap problema.
Banca mòbil
La integració tecnològica també afectarà la banca mòbil a través de web o app. CatalunyaCaixa ja ha advertit als seus clients que a partir d'ara es funcionarà amb la web bbva.es o l'app del BBVA. Per això, un cop feta la integració, els clients que operin per aquests sistemes hauran d'entrar a la web de CatalunyaCaixa o a la seva app i, després d'identificar-se amb la seva clau d'usuari, seguir el procés que els indiquin per incorporar-se a la plataforma del BBVA.
El banc, en la comunicació als seus clients, deixa molt clar que el grup "funcionarà com una única entitat" i aclareix que els clients podran fer "qualsevol operació de manera indistinta a totes les oficines". És a dir, que els clients de CatalunyaCaixa també podran operar des d'oficines del BBVA a partir de dilluns que ve. A la pràctica, CatalunyaCaixa passa a ser només una marca del grup a Catalunya.
La integració dels sistemes informàtics és la fi del procés que es va iniciar el juliol del 2014, quan el BBVA es va adjudicar CatalunyaCaixa, que va ser rescatada. Quasi un any després, l'abril del 2015, el BBVA va completar la compra de CatalunyaCaixa per 1.165 milions d'euros i va venir l'aprimament, amb un expedient de regulació d'ocupació per a més de 1.700 empleats.
El grup té previst tancar 400 oficines a Catalunya, per evitar solapaments, cosa que permetrà avançar un any l'estalvi de costos, que s'espera que pugi a 200 milions d'euros. A més, el grup es reestructura amb dues direccions territorials, una per a Barcelona i l'àrea metropolitana i una altra per a la resta de Catalunya.
L'1 de setembre, el BBVA i CatalunyaCaixa van atorgar l'escriptura de fusió, que està previst que s'inscrigui al Registre Mercantil de Biscaia aquest divendres, el dia D de la integració tecnològica. La de CatalunyaCaixa no és la primera integració que fa el BBVA a Catalunya. El banc va comprar Unnim, resultant de la fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu. En aquell cas la integració tecnològica també es va fer en tres dies (del 24 al 27 de maig del 2013).