CCOO reclama que el conveni d'hostaleria de les Balears prevegi la qualificació dels treballadors per rompre l'estacionalitat
El secretari general de CCOO a les Illes considera que el fet que l'hostaler sigui un sector en què molts llocs de treball no requereixin qualificació és una "debilitat estructural important" que cal esmenar
PalmaCCOO Balears ha reclamat que el conveni d'hostaleria de les Illes, que caduca per març i es preveu que es renovi el 2025, prevegi la qualificació dels treballadors del sector per, entre altres coses, aconseguir rompre amb l'estacionalitat. Aquest és un dels reptes que l'organització sindical s'ha marcat amb vista a l'any vinent, segons ha explicat, en una roda de premsa, el secretari general del sindicat a les Balears, José Luis García.
Segons ha dit el sindicalista, "es parla molt de pujades salarials, i és evident que han de ser importants perquè és el principal conveni de les Balears i és un referent per al conjunt de sectors." "Però des de CCOO deim que el salari no ho és tot. El conveni ha de ser un element de transformació del sector, que necessita evolucionar", ha afegit.
García considera que el fet que l'hostaler sigui un sector en què molts llocs de treball no requereixin qualificació és una "debilitat estructural important" que cal esmenar. "Cal trobar les formes per qualificar el sector perquè el conjunt de treballadors tingui perspectives de progressió al sector", ha dit.
El secretari general del sindicat a l'Arxipèlag també s'ha referit a aquest assumpte en ser preguntat sobre les propostes que faran en el marc del Pacte per la sostenibilitat proposat pel Govern, i que s'espera que es vegi materialitzat en unes primeres mesures a principis de l'any. "Entenem que hi ha d'haver polítiques laborals orientades a la transformació per la via de la qualificació. Cal trencar l'estacionalitat, i farem propostes en aquest sentit", ha dit. Així, ha instat a trobar fórmules per "incentivar o penalitzar" les empreses que, treballant només durant una part de l'any, "externalitzin els costos cap a la societat".