Telecomunicacions

Cellnex perd 67 milions tot i augmentar els ingressos un 47%

L'empresa atribueix part dels números vermells a despeses derivades de les adquisicions recents

Tobías Martínez, primer executiu de Cellnex.
2 min

BarcelonaL'empresa de telecomunicacions Cellnex va tancar el primer semestre del 2021 amb unes pèrdues de 67 milions d'euros, tot i registrar un increment del 47% de la facturació en comparació amb la primera meitat de l'any anterior. Així, els ingressos del grup es van situar en 1.061 milions, ha informat aquest dijous l'empresa en un comunicat.

La companyia dirigida per Tobías Martínez atribueix les pèrdues a dos factors. D'una banda, l'increment del 88% de les despeses financeres derivades de les diverses adquisicions que ha dut a terme la companyia en els últims mesos. De l'altra, a les amortitzacions d'actius, que han pujat un 60%, segons l'empresa. El benefici abans d'impostos, interessos i amortitzacions (ebitda) va ser de 804 milions, 277 milions més que el primer semestre del 2020. L'empresa preveu que la xifra serà de 1.930 milions quan acabi l'any.

De fet, Cellnex està duent una "intensa" política de compra d'actius i empreses arreu d'Europa. L'empresa, que té com a principal negoci la gestió de torres de telecomunicacions, va adquirir al febrer la francesa Hivory per 5.200 milions, a més d'altres companyies a Polònia, els Països Baixos i Portugal. Per finançar la compra d'Hivory va anunciar una ampliació de capital de 7.000 milions d'euros.

La companyia ha acabat d'integrar els actius de Hutchinson en cinc països europeus, després de tancar-ne la compra el novembre passat per uns 10.000 milions. A més, també està en fase d'integració de les adquisicions de companyies als Països Baixos i a Polònia.

L'expansió europea basada en adquisicions ja va suposar un cop per als resultats del grup el 2020, quan va tancar l'exercici amb unes pèrdues de 113 milions d'euros. No obstant, igual que en el primer trimestre d'enguany, ja aleshores els números vermells van anar acompanyats d'una notable pujada de la facturació, en aquell cas del 55%.

"Millora" dels indicadors

Segons Martínez, l'expansió geogràfica i de negoci està sent positiva per a la companyia, ja que el creixement orgànic de Cellnex és del 5%. "Una dinàmica que té el seu reflex en la millora dels indicadors clau", com l'ebitda i els ingressos, ha dit en un comunicat el conseller delegat. L'empresa calcula que el volum de negoci del grup se situarà entre els 2.350 i els 2.550 milions d'euros a l'acabar l'any, la qual cosa representaria un increment d'entre 110 i 150 milions respecte a l'any anterior.

L'empresa acumula un deute de 6.566 milions, 66 milions més que al tancar el 2020, tot i que alhora té un accés a liquiditat de 18.600 milions d'euros.

stats