Mallorca
Economia 05/04/2024

El Consell de Mallorca duplica el pla d'obres a municipis fins a 20 milions anuals

Cada ajuntament podrà presentar deu sol·licituds, el doble que fins ara, i, a més, es podran fer 31 tipus d'actuacions diferents

ARA Balears
1 min
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la consellera insular de Promoció Econòmica, Pilar Amate.

PalmaEl Consell de Mallorca duplica el pla d'obres a municipis. Així ho ha explicat aquest divendres el president de la institució insular, Llorenç Galmés, qui ha subratllat que suposarà una inversió de 80 milions a tota la legislatura. En concret, el Pla d'obres i serveis per a actuacions dels municipis tindrà un pressupost de 20 milions anuals el 2024 i el 2025. La convocatòria de subvencions, que ja ha aprovat el consell executiu i que es publicarà al BOIB d'aquest dissabte, introdueix altres canvis, com ara que cada ajuntament podrà presentar deu sol·licituds, el doble que fins ara, i, a més, es podran fer 31 tipus diferents d'actuacions, davant les 16 que estaven recollides al pla fins ara.

Es podran fer obres d'inversió en l'àmbit local, adquirir vehicles i immobles per prestar serveis municipals, abonar la redacció de projectes i direcció d'obres o redactar i actualitzar els plans municipals de protecció civil. Una altra novetat és que per primera vegada es podran sol·licitar actuacions que no estan a les competències municipals de la Llei de bases de règim local, com reformar i construir escoletes, centres de dia, residències de la tercera edat o instal·lacions relacionades amb la Llei de benestar animal.

Per la seva banda, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha dit que el termini de sol·licitud es redueix de dos mesos a 30 dies "per poder agilitzar els pagaments". A més, s'amplia el termini de les actuacions, ja que les despeses es poden haver fet des de l'1 de gener d'aquest any fins al 31 de maig del 2025.

stats