El Corte Inglés prepara un macroplà de baixes incentivades que afectarà 3.000 treballadors

Els grans magatzems volen reestructurar-se per afrontar la crisi del covid i adequar-se a l'auge del comerç electrònic

Fi de la guerra familiar  Per El Corte Inglés
1 min

El consell d'administració dels grans magatzems El Corte Inglés ha aprovat un nou pla estratègic que inclou un pla de baixes incentivades per a 3.000 treballadors, el més gran dels darrers 40 anys, segons han avançat diversos mitjans i ha pogut confirmar l'Agència Catalana de Notícies.

El grup planteja sortides del 4% de la plantilla per adaptar la companyia als nous hàbits de consum i a l'auge del comerç electrònic enmig de la pandèmia de covid-19 i de les restriccions que encara afecten els seus establiments.

Catalunya és un dels territoris de l'Estat que més ha limitat l'activitat dels grans magatzems i centres comercials i gran part de la plantilla dels centres catalans encara està inclosa en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). De moment es desconeix l'afectació per territoris i tampoc quins centres seran els més afectats.

Reunió amb els sindicats dissabte

L'empresa encara no ha informat oficialment els sindicats de la decisió, que es va aprovar aquest dimecres i que ara s'haurà de negociar amb els representants legals dels treballadors. De fet, la companyia ha convocat aquest dissabte els sindicats a una reunió per donar detalls de l'operació.

Segons informa El Confidencial, el cost d'aquest pla d'ajustaments s'elevarà fins als 200 milions d'euros. Els grans magatzems sufragaran les sortides amb els ingressos de les desinversions immobiliàries que han fet darrerament, indica el digital.

La notícia transcendeix un mes i mig després que la companyia tancàs el seu centre de Francesc Macià 28 anys després que passàs a les seves mans. El grup va vendre l’edifici per 151 milions d’euros a un particular que va resultar ser l’empresari Pedro Alonso Agüera a través del seu family office AM Gestión.

stats