Crisi de l'habitatge

Les famílies que competeixen per un lloguer a Palma se sextupliquen en cinc anys

Dels grans mercats, Barcelona és el que ha registrat un augment més acusat dels interessats en cada anunci. El segueixen els increments de Bilbao, Sant Sebastià, Sevilla i Palma

Finques de pisos a Palma./ ISMAEL VELÁZQUEZ
ARA Balears
22/10/2024
1 min

PalmaLes ofertes d'habitatges de lloguer a Palma al portal immobiliari Idealista van rebre el tercer trimestre de l'any una mitjana de 50 contactes abans de donar-se de baixa, fet que suposa gairebé sextuplicar la demanda de fa cinc anys. Al conjunt d'Espanya, els anuncis d'habitatges de lloguer publicats en aquesta plataforma van rebre de mitjana 31 contactes el tercer trimestre, gairebé quatre vegades la xifra del 2019, quan se'n comptabilitzaven vuit de mitjana.

La dada de demanda ha crescut un 24% en un sol any, ja que el tercer trimestre del 2023 se situava en 25 contactes.

El portal immobiliari ha apuntat que, des que va començar el procés d'intervenció del lloguer, el març del 2019, el nombre de competidors per cada anunci s'ha multiplicat a totes les capitals de província. Entre els grans mercats Barcelona és la que ha vist com la competència entre famílies creixia més, en disparar-se un 500% des del 2019. El segueixen els increments de Palma (443%), Màlaga (412%), Bilbao (388%), Sevilla (382%), Madrid (295%), Alacant (294%) i València (284%). Sant Sebastià és el gran mercat en què menys va créixer, un 256%.

Idealista ha assenyalat a més que, en els darrers 12 mesos en què ha estat en vigor la Llei d'Habitatge, s'ha accelerat la tensió que pateixen les famílies a la recerca d'un habitatge de lloguer, amb un creixement del 24%.

Dels grans mercats, Barcelona és el que ha registrat un augment més acusat dels interessats en cada anunci, amb un 54% més que fa un any. El segueixen els increments de Bilbao (35%), Sant Sebastià (28%), Sevilla (25%), Palma (24%), Madrid (15%) i Màlaga (3%).

stats