Economia 04/06/2024

La FEHM mesura l'impacte de la fallida de l'operador turístic FTI

El Govern assegura que fa feina en diverses propostes i escenaris per poder oferir una resposta ràpida en cas que la situació s'agreugi

ARA Balears
1 min
Turistes amb les maletes al centre de Palma. / I. BUJ

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha iniciat el mesurament de l'impacte de l'anunci de fallida per part de FTI Group, que aquest dilluns ha presentat una sol·licitud d'obertura d'insolvència. Segons ha recollit Europa Press, FEHM ha informat que, una vegada ha tingut coneixement de l'anunci, s'ha posat en contacte amb les autoritats i la patronal nacional per analitzar les implicacions que aquest pugui tenir per als turistes que estan passant les vacances a Mallorca i que han de tornar al seu lloc d'origen, a més dels que hi tenen contractades vacances.

En aquest sentit, cal tenir en compte que l'intermediari entre l'operador turístic i els establiments per Espanya (excepte les Canàries) i Portugal és l'empresa mallorquina, amb base a Palma, Sidetours, amb la qual la FEHM ha assegurat que "col·labora des del primer moment a efectes de compartir informació i protocols, segons evolucionin els esdeveniments".

El Govern assegura que "la prioritat és garantir la seguretat i el benestar dels turistes afectats"

Així mateix, el conseller de Turisme, Jaume Bauzà, s'ha reunit aquest dilluns amb la FEHM per conèixer de primera mà l'impacte de la fallida de l'operador turístic. També s'ha posat en contacte amb Sidetours, per traslladar-li "la preocupació del Govern i posar-s'hi a disposició per aportar solucions".

Bauzà ha volgut recordar que la prioritat del Govern és "garantir la seguretat i el benestar dels turistes afectats". Des de la Conselleria, ha assenyalat, es fa feina en diverses propostes i escenaris per poder oferir una resposta ràpida en cas que la situació s'agreugi.

stats