Economia 05/09/2024

Una franquícia de lloguer vacacional prepara el seu desembarcament a les Balears

L'Arxipèlag és una de les regions on la nova empresa centrarà els esforços

ARA Balears
1 min
Viatgers arribant a un habitatge de lloguer turístic

PalmaUna nova empresa dedicada al lloguer turística aterrarà a les Illes Balears. Les empreses Alterhome i Banc Sabadell han unit forces per crear una societat que suposarà la creació de cinquanta franquícies de lloguer turístic arreu de l'Estat i, segons han anunciat en la presentació de l'acord, les Balears seran un dels indrets on focalitzaran els seus esforços.

Aquesta nova societat té com a intenció fer créixer, encara més, el sector turístic a l'Arxipèlag i per tal d'aconseguir-ho han explicat que faran feina per professionalitzar el sector.

En concret, l'acord entre les dues empreses contempla diferents fórmules de finançament per a permetre que qualsevol persona que vulgui muntar el seu negoci de lloguer turístic, de manera professional i amb alts estàndards de qualitat, pugui tenir accés al finançament necessari, incloent-hi crèdits comercials, rènting i pòlisses de crèdit, entre altres.

Cal recordar que les Balears són la comunitat que té més territori amb una alta concentració de lloguer turístic, segons el darrer estudi elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística. Amb 3,4 habitatges destinats al lloguer turístic per cada 100 llars, les Illes dupliquen la taxa de les comunitats que també es troben a la part alta d'aquest informe, com el País Valencià, amb 1,81 cases per cada 100, i Andalusia, amb 1,76. Tot i això, la intenció d'aquesta societat és incrementar encara més l'oferta disponible.

Un dels motius d'elegir les Balears com a un dels punts on arrancar aquesta nova aventura és l'alt nivell d'ocupació dels habitatges de lloguer turístic. De fet, el lloguer turístic illenc ja ha penjat el cartell de complet per agost, amb ocupacions properes al 100%.

stats