Economia26/04/2021

El govern, el Banc d'Espanya i la CNMV proposen introduir l'educació financera al currículum escolar

Els tres organismes volen que els alumnes assoleixin "una capacitació adequada" per prendre decisions financeres

ARA
i ARA

BarcelonaEl ministeri d'Afers Econòmics, el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors han presentat al ministeri d'Educació una proposta per ampliar els continguts relacionats amb la competència financera dels alumnes perquè sigui inclosa en el disseny del currículum escolar, han informat aquest dilluns els tres organismes en un comunicat conjunt.

"La proposta pretén que els estudiants de totes les edats en educació obligatòria, és a dir, primària i secundària, rebin continguts relacionats amb l'educació financera", amb l'objectiu que obtinguin "una adequada capacitació" a l'hora d'adoptar les seves decisions financeres "en un entorn cada vegada més complex i dinàmic".

Cargando
No hay anuncios

El document presentat al ministeri d'Educació proposa que els alumnes de primària puguin "comprendre el paper que juguen els diners en les nostres vides" i "gestionar-los adequadament". Segons les tres institucions, la formació durant la primària "pot ajudar els nens a desenvolupar la confiança, les habilitats i el coneixement que necessiten per administrar els seus diners".

Cargando
No hay anuncios

A secundària, en canvi, es proposen plans per "planificar i utilitzar els ingressos i altres recursos a curt termini i llarg termini per millorar el benestar financer", així com "gestionar els riscos financers" i "conèixer i comprendre l'entorn financer".

Les propostes, que s'han d'incloure als reglaments que desenvoluparan la nova llei d'educació, s'han creat arran del conveni signat entre el ministeri d'Educació, la CNMV i el Banc d'Espanya el mes de setembre de l'any passat amb l'objectiu de fomentar el coneixement sobre finances a través del sistema educatiu. Les tres institucions asseguren que hi ha una "necessitat" d'ampliar els coneixements sobre finances personals entre l'alumnat, seguint els suggeriments d'organismes internacionals.

Cargando
No hay anuncios

Futur difícil per als joves

A més, el Banc d'Espanya ha presentat aquest dilluns un informe sobre com la pandèmia ha empitjorat la situació i el futur econòmics dels joves. Segons el text, la situació dels joves abans del covid-19 ja era dolenta, però ara s'ha vist empitjorada a causa de factors com el major impacte dels ERTO i de la precarietat, l'empitjorament de l'educació secundària i superior a causa de la menor presencialitat durant dos cursos, els alts preus de l'habitatge i els possibles plans de reducció de despesa pública que s'aprovaran els propers anys.