Economia 16/07/2021

El Govern preveu aplicar mesures restrictives la setmana que ve

Després de dies superant rècords de contagis, l'Executiu i Salut estudien quines seran les pròximes restriccions

2 min
La mobilitat i la limitació de grups socials poden ser les mesures restrictives que s'apliquin la setmana vinent

A principi de la setmana que ve el Govern aplicarà noves mesures restrictives. Així ho ha assegurat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i ho ha constatat la presidenta del Govern Francina Armengol aquest divendres dematí. Després d'una tendència a l'alça des de fa molts dies i havent assolit rècords com el d'avui, de 864 nous contagis en només un dia, l'Executiu balear no ha tingut més remei que començar a preparar un nou bloc de restriccions. A més, la incidència acumulada a 14 dies ja supera els 500 casos per cada 100.000 habitants de les Illes.

Les mesures encara no estan concretades, però el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha assegurat que seran mesures que "limitaran el nostre ritme de vida." Així i tot, encara que el comitè ja s'ha reunit per valorar aquest nou paquet de restriccions, encara queda consensuar-les amb el Govern, la Conselleria de Salut i els agents socials de patronals i sindicats.

Salut ho té clar, la reducció de mobilitat i de grups són mesures molt efectives, segons ha explicat la consellera Patrícia Gómez a la seva compareixença aquest divendres en roda de premsa. "S'haurien d'aplicar mesures adaptades a franges d'edat i moments determinats." Amb aquests "moments determinats" podria referir-se al toc de queda que ja s'ha tornat a aplicar a diverses comunitats autònomes i que sembla poder estar sobre la taula. La PIMEM no ho veuria amb mals ulls, ja que si s'aplicàs de les 2 a les 6 h del matí no afectaria l'hostaleria, preocupació principal de la patronal. Així i tot, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat que no s'especuli sobre el retorn del toc de queda, i que siguin els experts els que ho proposin.

Els pares dels joves de 16 a 29

Arranz ha explicat que, com s'ha anat veient les darreres setmanes, la franja d'edat que s'està infectant més és la dels joves d'entre 16 i 29 anys, els que encara han rebut menys pautes de vacunació. Així i tot, el que ha volgut destacar és que aquests tenen símptomes lleus i n'ingressen pocs, però els seus pares sí que tenen risc. Indubtablement, Patrícia Gómez ha constatat que encara que la majoria dels contagis siguin de joves, l'increment de casos repercuteix a hospitals, "ocupen llits i plantes". Malgrat això, també ha dit que encara "tenim matalàs, tot i que els contagis continuaran augmentant els pròxims dies."

stats