Els hotelers reculen i demanen amb el Govern que l'oposició voti a favor de la llei turística

La FEHM, l'Agrupació de Cadenes Hoteleres i el Govern han fet una aparició conjunta per demanar "altura de mires" als partits de l'oposició i que no es "desvirtuïn els acords assolits"

Representants de les associacions hoteleres i del Govern.
1 min

Palma"Feim aquest comunicat per aclarir l'acord al qual es va arribar amb la Federació Empresarial Hotelera Mallorquina i amb l'Agrupació de Cadenes Hoteleres", ha dit el conseller Negueruela en posar-se davant al faristol. El cas és que el Govern i les associacions hoteleres han sortit a fer un comunicat a la Conselleria de Turisme per demostrar unitat i refermar l'acord que havien firmat amb relació al decret llei turístic.

De fet, han emès un comunicat en el qual totes les parts "demanen que es convalidi el decret llei en el seu tràmit parlamentari i reclamen altura de mires als partits polítics per no desvirtuar els acords arribats entre organitzacions empresarials, sindicals i el Govern".

La compareixença ha arribat arran que la setmana passada la FEHM convocà una roda de premsa on va criticar la llei, sobretot la moratòria, que no va ser pactada. Avui dijous, una setmana després, el Govern ha volgut marcar la línia, i recordar al sector que l'acord està firmat i és vigent.

Així i tot, a la mateixa compareixença, s'ha demanat a la FEHM quin havia estat el motiu del seu gir de guió, i la seva presidenta, Maria Frontera, ha contestat que "no ha canviat res, la moratòria no es va treballar i està fora de l'acord". Però malgrat això, el conseller ha tornat a deixar clar que l'acord és ferm i inamovible.

Ara bé, al mateix temps, dins l'acord també s'hi mostra "compromís a continuar fent feina conjuntament per aconseguir modificacions que es puguin introduir i contribueixin a la normativa". Encara que per les declaracions fetes, no sembla que s'entenguin aquestes "modificacions" com una opció per fer caure la moratòria.

stats