Economia23/07/2018

Els hotelers continuen explorant vies de col·laboració amb els pagesos

La federació hotelera de Mallorca s'ha reunit amb Cooperatives Agro-alimentàries de les Balears

Carles Tudurí
i Carles Tudurí

PalmaLa federació hotelera de Mallorca s'ha reunit aquest dilluns amb Cooperatives Agro-alimentàries de les Balears per continuar cercant vies de cooperació amb el sector primari, després d'haver-se trobat la setmana passada amb Unió de Pagesos i Asaja per tal d'intercanviar informació entre els dos sectors.

La federació ha explicat després d'aquesta trobada que el més important és determinar les capacitats de producció dels pagesos mallorquins dels principals productes que consumeixen els hotels per tal de tractar la viabilitat d'incrementar-ne de manera important el consum. "El cert és que Unió de Pagesos ens va assegurar que tenien capacitat per satisfer les nostres necessitats, mentre que les Cooperatives ens han dit que d'alguns productes no seria viable", han explicat els hotelers.

Cargando
No hay anuncios

"No volem provocar falses expectatives. Estam en una fase d'intercanvi d'informació. Hi ha moltes idees en marxa, com organitzar una presentació dels productes mallorquins als cap de compra dels hotels, així com la creació d'una marca pròpia", indica l'associació dels hotelers.

Tant els pagesos com els empresaris d'allotjament creuen que una vegada que es determini com el camp mallorquí pot proveir els hotels, es podria cercar la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura per establir els millors mecanismes per a aquest intercanvi.