Economia24/08/2018

Les Illes tanquen el juliol amb quasi un 90% d'ocupació hotelera i millors preus

Les dades apunten a un altre any rècord, tot i que a l'agost han abundat les ofertes per omplir els llits buits

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaTot i un petit descens de clients d'un 1,8%, el mes de juliol s'ha tancat per als hotels de Balears amb un increment d'un 0,5% en les pernoctacions, que han arribat a una ocupació del 89,5%, la major de totes les comunitats autònomes de l'Estat, segons l'enquesta Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els hotels de les Balears han registrat 1.749.872 turistes al juliol, dades que apunten a un altre any rècord tenint en compte el creixement en els primers sis mesos de l'any i les bones previsions per a la temporada de tardor.

Falta saber quin serà el resultat del mes d'agost, ja que alguns hotelers han advertit que l'activitat era una mica més baixa que la de 2017, fet que ha duit a realitzar ofertes per vendre els llits buits.

Cargando
No hay anuncios

Segons l'estudi esmentat, l'Arxipèlag ha estat al juliol la principal destinació triada pels viatgers no residents, amb un 35% del total de pernoctacions registrades a l'Estat. A les Illes, les estades d'estrangers han pujat un 1,1% respecte de juliol de 2017.

Balears ha registrat el major grau d'ocupació per places durant el juliol (89,5%), seguida de les Canàries (80.7%) i el País Valencià (74%).

Per zones turístiques, Mallorca aconsegueix el grau més gran d'ocupació per places amb el 90,6%, i Palma i Calvià juntes registren l'ocupació més gran en cap de setmana amb el 90,9%. Mallorca registra el nombre més gran de pernoctacions, amb 8 milions.

Cargando
No hay anuncios

Els punts turístics amb més pernoctacions són Barcelona, Madrid i Calvià. Santa Margalida presenta el grau més gran d'ocupació per places (95,7%) i Muro, el grau més gran d'ocupació en cap de setmana (93,5%) de tot l'Estat.

Millora de preus

Els preus hotelers pugen en taxa anual un 3,6% a les Balears. La facturació mitjana diària dels hotels per cada habitació ocupada (ADR) ha estat de 123,4 euros al juliol, un 6,33% més que fa un any.

Cargando
No hay anuncios

L'ingrés mitjà diari per habitació disponible (RevPAR) assoleix els 110,27 euros, un 5,29% més que al juliol de l'any passat.

En el conjunt de l'Estat, les nits en establiments hotelers van caure un 2,2% al juliol en comparació del mateix mes de 2017 i es van situar en 42,6 milions d'estades, segons les dades que aquest divendres ha difós l'INE.

Tant les estades dels turistes espanyols com les dels estrangers van disminuir, un 1,1% i un 2,7%, respectivament, en aquest mes central de l'estiu.

Cargando
No hay anuncios

Els dos mercats principals, el britànic i l'alemany, van baixar un 2,5% i un 11,4%, respectivament, quant al nombre d'estades hoteleres.

Durant els set primers mesos, les pernoctacions s'han reduït un 0,7% respecte del mateix període de l'any anterior.

Al juliol també va descendir l'ocupació als hotels, amb una cobertura del 71,1% de les places oferides, la qual cosa suposa una caiguda del 2,4% en relació amb el mateix mes de 2017.

Cargando
No hay anuncios

Els preus hotelers es van elevar un 1,2% al juliol, amb alces del 3,6% a les Balears i del 0,2% a Andalusia, mentre que es van reduir un 0,1% a les Canàries i un 2% a Catalunya.

La facturació mitjana diària dels hotels per cada habitació ocupada va assolir els 101 euros al juliol, la qual cosa suposa un augment del 3,1% respecte del mateix mes de 2017.

L'ingrés mitjà diari per habitació disponible (RevPAR), que està condicionat per l'ocupació registrada en els establiments hotelers, va arribar als 75 euros, amb un increment de l'1,2%.