Economia 04/06/2024

La insolvència de l'operador turístic FTI ha agafat per sorpresa els 3.281 clients que hi ha a les Illes

De moment es desconeixen les xifres de reserves previstes per a tota la temporada, ni del possible deute que es generarà

ARA Balears
1 min
Platja a Palma de Mallorca.

PalmaLa Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) ha confirmat aquest dimarts que segons les dades del grup Turístic FTI, que aquest dilluns va anunciar una greu situació d'insolvència, el nombre de turistes que en aquests moments es troben desplaçats a les illes és de 3.281, dels quals 2.797 són a Mallorca, 278, a Eivissa i 206, a Menorca. A tots ells, evidentment, la situació els ha agafat completament per sorpresa.

El nombre d'afectats a les Balears és el 62% del total de clients que gestiona l'empresa Sidetours, amb seu a Mallorca, i representant de l'operador turístic a Espanya i Portugal. El total de clients que ha afectat aquesta sobtada insolvència de FTI a les destinacions turístiques de la península ibèrica (incloent-hi Portugal) és de 5.248.

FTI Touristik, l'empresa alemanya considerada com el tercer operador turístic més important de tot Europa, va donar a conèixer aquest dilluns que havia sol·licitat l'obertura de procediment d'insolvència als jutjats de Múnic amb l'objectiu de declarar-se en fallida per les pèrdues econòmiques que ha arrossegat durant els darrers anys la corporació dedicada al turisme. Aquesta situació va encendre les alarmes del sector turístic de les Illes Balears, ja que són milers els viatgers de nacionalitat alemanya que han planificat els viatges d'aquest estiu amb aquesta empresa, i també són molts els negocis que en poden resultar afectats.

De moment només s'han pogut conèixer les dades de turistes que es trobaven de vacances a les Illes, però encara no hi ha xifres globals de reserves afectades, ni de pèrdues previstes pel sector hoteler.

stats