Preus
Economia 12/07/2023

L'IPC creix un 2,6% interanual a les Balears el juny

La taxa intermensual es manté estable, amb un augment d'un 0,8%

ARA Balears
1 min
La FAO alerta dels riscos del augment generalitzat de preus dels aliments

PalmaL'Índex de Preus de Consum (IPC) a les Balears va pujar un 2,6% el mes de juny respecte d'un any abans, 1,2 punts per sota de la taxa interanual registrada el maig (3,8%). Per altra banda, la taxa intermensual va augmentar un 0,8%, segons dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa interanual de les Illes es va situar 0,7 punts per sobre de la mitjana a l'Estat, liderada per les Canàries (3,9%), Melilla (3,3%) i Ceuta (2,8%). Segons ha informat Europa Press, els menors creixements es van donar a Aragó (1,1%), Castella - la Manxa (1,2%) i Madrid (1,4%).

En el conjunt de l'Estat, l'IPC es va situar en un 1,9%, 1,3 punts menys de la registrada el maig, i la taxa anual de la inflació subjacent va disminuir dues dècimes, fins al 5,9%. Respecte de l'any passat, baixen un 11,5% els preus de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles, però continuen pujant els aliments i les begudes no alcohòliques (10,5%).

Pugen també un 9% les begudes alcohòliques i el tabac. Per part seva, el transport ha experimentat un descens del 5,6% respecte del juny de 2022, mentre que restaurants i hotels creixen un 7,6%.

stats