Mae de la Concha veu "clau" els pròxims quinze dies per fer front a la crisi agrícola i pesquera
L'impacte de la guerra d'Ucraïna i la sequera posen el sector en escac
PalmaLa consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, creu que els pròxims quinze dies són "clau" per fer front a la crisi que es viu al sector agrícola i pesquer de les Illes. La pujada del combustible, la manca de matèries i la sequera estan afectant de valent el sector.
En aquest sentit, la consellera ha assegurat que negocia "a tots els nivells", tant en reunions sectorials com amb consellers i fins i tot amb la Unió Europea, on el president Sánchez demanarà desacoblar el preu del gas, segons ha dit.
En concret, la reunió que ha de fer la consellera demà és la que afecta el sector pesquer, amb el Ministeri d'Agricultura. Així i tot, ha assegurat que s'estan cercant alternatives com ampliar la producció o cercar altres països d'on importar, ja que no sembla que "Ucraïna pugui continuar exportant".
Així i tot, la diputada popular Virginia Marí i Rennensson ha recriminat a la consellera que avui dia el 40% dels costos de l'explotació pesquera són del combustible i que el sector és "a l'UCI". Per això, ha demanat agilitat i ajudes urgents per al sector, que ho està passant tan malament.
La problemàtica dels recursos hídrics
Per altra banda, de la Concha ha criticat aquest dimarts que "el tema de l'aigua s'ha abordat d'una manera bastant erràtica". "Feim molt tard, 50 anys tard, esperam arribar a temps perquè aquesta terra pugui continuar produint l'aliment que ens dona menjar", ha manifestat.
La consellera ha fet referència a l'informe Meadows, titulat Els límits del creixement i publicat el 1972. "Ja ens deien tot el que passaria, no perquè tinguessin una bolla de vidre, sinó perquè es tractava dels millors científics del moment", ha subratllat. "L'informe es va ficar dins un calaix perquè parlava de límits de creixement", ha afegit.
En aquest sentit, la consellera ha manifestat que aquest estudi "anava en contra del primer manament del capitalisme galopant". A més, ha remarcat que l'informe no només era cert, sinó que també "es quedava curt". "El problema de l'aigua ja es veia venir", ha conclòs.