Economia 12/09/2024

Més de 90 persones competeixen per cada habitació que es lloga a Palma

La capital balear triplica la mitjana nacional de demanda per cada anunci publicat

ARA Balears
2 min
Llogar una habitació és un  15% més car que fa un any

PalmaLa crisi de l'habitatge a les Illes Balears es continua agreujant i l'opció de compartir pis i llogar només una habitació en pateix també les conseqüències. Segons el darrer estudi del portal immobiliari Idealista, Palma és la ciutat espanyola amb més demanda per cada habitació que es lloga.

De fet, la xifra de persones que competeixen per cada anunci s'eleva fins a 91, més del triple de la mitjana estatal que se situa en 23 i prop d'un 40% més que la segona, que és Sant Sebastià on són 65 les persones que competeixen per cada habitació en lloguer que surt al mercat.

Per contra, les ciutats on menys demanda per llogar una habitació hi ha són Còrdova (6 persones), Logronyo (7 persones), Conca (8 persones) i Albacete (9 persones). Una situació completament impensable tant a Palma com a les Illes Balears on l'accés a l'habitatge és un problema greu i que està provocant que siguin molts els illencs que no poden independitzar-se o que es veuen obligats a tornar a casa dels seus pares.

La situació en el cas del nombre de persones que competeixen pel lloguer d'habitatges complets a Ciutat és similar tot i ser molt més baixa que en el cas de l'habitació. Concretament, segons Idealista, són 50 les persones que lluiten per aconseguir adquirir els habitatges que actualment estan en el mercat. En aquest cas, Palma és la segona ciutat amb més demanda per cada anunci publicat per darrere Barcelona, on competeixen fins a 64 persones per cada casa en lloguer. El nombre de persones que volen llogar cada habitatge complet que surt al mercat ha augmentat significativament en poc més de mig any. De fet, durant el mes d'abril l'estudi del portal immobiliari destacava que eren 38 les persones que s'interessaven en cada anunci de casa en lloguer, xifra que suposa que en cinc mesos aquestes dades han crescut un 31,5%.

stats