Impacte de la pandèmia
Economia28/07/2021

PIMEM demana derogar el requisit de la declaració de beneficis per optar a les ajudes covid-19

La patronal assegura que aquest punt fa que un terç de les empreses illenques quedin fora de les subvencions

ARA Balears

PIMEM continua la pugna amb el Govern per intentar que més empreses i autònoms illencs puguin optar als 855 milions d'euros de les ajudes covid-19. Després d'haver demanat la incorporació del màxim de CNAE perquè poguessin optar a l'ajuda més empreses, ara la patronal proposa l'eliminació de la pauta que demana la declaració de beneficis del 2019. Segons expliquen, així les ajudes podrien arribar encara a més afectats. Aquest canvi faria que les empreses que declararen pèrdues durant el 2019 ara poguessin optar a rebre una part d'aquests 855 milions, ja que un dels requisits per accedir-hi era no haver-ne tingut durant l'exercici prepandèmic.

Cargando
No hay anuncios

Alhora, PIMEM ha defensat que els altres dos requisits, el de la caiguda del 30% de la facturació del 2020 respecte del 2019 i també estar al corrent dels deutes amb Hisenda i la Seguretat Social, són pautes vàlides malgrat que les han qualificades de "complicades de complir" per part de les empreses. Segons recorden, s'ha de tenir en compte que les empreses i els autònoms que demanen la subvenció han pogut tenir fins al 70% de pèrdues. El director de l'Observatori de Finançament de PIMEM, Tolo Gomila, afirma que "sorprèn que unes ajudes que són finalistes per pagar deutes i posar-se al dia exigeixin estar al dia; també trobam discriminatori exigir beneficis en l'exercici del 2019".

Una altra petició de la patronal és que en el cas de la quantia sobrant de les ajudes es canviïn els criteris de repartiment que hi ha. Això significaria eliminar el màxim de caiguda de facturació establert del 2020 i que només es tingués en compte el límit de despesa. El president de PIMEM, Jordi Mora, ha assegurat que, en cas que no s'exhaureixi el pressupost, les pime haurien de rebre tota la seva despesa presentada, abans que les empreses grans sobrepassin el límit de 500.000 euros.