IPC
Economia 12/09/2024

Els preus baixen al 2,3% a les Balears durant l'agost

La dada del vuitè mes del 2024 és la més baixa registrada a les Balears des de març de 2021

ARA Balears
1 min
Una dona pagant en una parada de fruita i verdura al mercat de Sant Antoni de Barcelona

PalmaL'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar al 2,3% a les Balears a l'agost en comparació amb l'any passat, i se situa també sis dècimes per sota de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La dada d'agost és la més baixa registrada a les Balears des de març de 2021. En termes mensuals, la inflació a les Balears va augmentar un 0,3%, mentre que enguany la pujada arriba al 3,2%.

On més van augmentar els preus a les Balears respecte del mateix mes de l'any anterior va ser en els béns i serveis, que van créixer un 4,5% (-0,2 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior); l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles, un 4% més (+0,6 punts); els restaurants i els hotels, un 3,8% més (-0,6 punts) i les begudes alcohòliques i el tabac, un 3,2% més (+0,5 punts).

Per contra, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en la roba i el calçat, on es va registrar un descens del 2,8% (-0,6 punts respecte de la taxa del mes anterior). A més, els preus en el sector del transport també van caure un 0,4% (-3,1 punts).

Al conjunt de l'Estat, els preus es van mantenir plans en comparació amb el juliol i van augmentar un 2,3% en relació amb un any enrere, una dècima més que la dada provisional avançada fa dues setmanes pel mateix INE.

stats