Restauradors de Menorca demanen ampliar l'horari de tancament per no "enterrar" el sector

Adverteixen que l'estat d'alarma de sis mesos provocarà que tanquin molts establiments

Els restauradors de Menorca han expressat el seu malestar i consideren que l'estat d'alarma agreuja la situació dels negocis.
Ivan Martin
26/10/2020
2 min

CiutadellaEl president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració de Menorca, José Bosch, acusa el Govern espanyol de voler “enterrar” el sector si estén l’estat d’alarma als pròxims sis mesos, i demana al Govern balear que ampliï una hora el tancament dels establiments.

“De parlar de la possibilitat de decretar l’estat d’alarma a fer-ho efectiu en qüestió d’hores hi ha molta diferència”, lamenta Bosch, i afegeix que “necessitam l’economia per viure i no és la solució, sempre rebem els mateixos tot i tenir una incidència mínima de contagis entre els treballadors”. Per aquest motiu, el president de l’associació dependent de la CAEB adverteix que el fet de tancar a les 23 h implica que una hora abans es deixi de prestar servei als clients: “En un comerç no tanques i marxes a casa, necessites una hora per netejar la maquinària, fer la caixa i ultimar la comanda per a la jornada següent”.

De fet, avisa Bosch que la situació a Menorca és difícil a aquestes altures d’any: “Molts associats m’han cridat per dir-me que no estan facturant pràcticament res”, i “els nostres ingressos s’estan reduint al consum local i la gent pateix dificultats econòmiques”. Tant és així que el mateix Bosch admet una caiguda als establiments que gestiona d’un 50% respecte de l’octubre de l’any passat: “Un restaurant necessita un mínim del 70% del que ingressa per cobrir les despeses”.

Finalment, el president de l’associació creu que el menjar a domicili o la sensibilització de la ciutadania perquè avanci els seus horaris de sopar no és la solució: “La gent vol retrobar-se, passar-s’ho bé i viure una experiència, i tampoc es canvien els costums i les tradicions de la societat d’un dia per l’altre”.

stats