Economia25/05/2020

Els restaurants de Menorca afronten amb "incertesa" la segona fase de la desescalada

Alerten de la por dels clients i de la manca de turistes

Ivan Martin
i Ivan Martin

MaóEls propietaris de restaurants a Menorca afronten amb "incertesa" la segona fase de la desescalada establerta pel govern espanyol. Així ho reconeix el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, que depèn de la CAEB, José Bosch. Tot i que preveuen un increment de locals que tornaran a aixecar les persianes, desconeixen com es traduirà percentualment.

Bosch valora positivament les noves mesures que entren en vigor: "El fet de poder gaudir de les terrasses i del 50% de l'aforament interior està bé, són bones notícies, però les despeses continuen sent molt elevades pel volum de treball que, de moment, tenim". Després de l'impacte dels primers dies de la fase 1, quan es va permetre l'obertura de les terrasses, l'activitat s'ha "moderat" en aquests espais. En aquest sentit, el president de la patronal detalla les principals dificultats del sector: "La demanda ha disminuït, perquè la població té por i no serà fàcil tornar a la normalitat que teníem abans de decretar-se l'estat d'alarma".

Cargando
No hay anuncios

Per últim, José Bosch ha instat les administracions a fer més esforços per impulsar la reactivació econòmica. "Mentre no hi hagi vols i la gent no pugui arribar, serà complicat que els negocis siguin rendibles, o, com a mínim, compensin les despeses d'obertura", emfatitza.

D'altra banda, l'associació ha confirmat la celebració de l'onzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina, del 18 de setembre al 4 d'octubre. La iniciativa permet als restauradors oferir durant 17 dies dos menús elaborats a partir de receptes tradicionals amb productes de proximitat i de temporada. En l'edició de l'any passat hi varen participar un total de 29 establiments.

Cargando
No hay anuncios