Saba fa calaix amb la venda del 32% de Cilsa a Merlín per 50 milions

Pàrquing de Saba
Xavier Grau
22/10/2015
2 min

BarcelonaL’estratègia és créixer en el sector dels aparcaments i cal tenir capacitat inversora. Per això Saba s’ha venut la seva participació del 32% de Cilsa –l’empresa que explota la Zona d’Activitats Logístiques de Barcelona– a la socimi Merlín Properties. La immobiliària ha pagat 50 milions d’euros. Com a socis de Merlín a Cilsa queden l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que en té el 63%, i la societat pública estatal Sepes, amb el 5%. L’operació s’adequa a les necessitats de comprador i venedor. Merlín vol créixer en logística a l’àrea de Barcelona, i a més de la participació de Cilsa aquesta setmana també ha comprat dues naus, a Sant Esteve Sesrovires i la Granada del Penedès, per 18,6 milions d’euros. I Saba aconsegueix fer caixa per concentrar-se en el segment dels aparcaments.

Dins d’aquesta estratègia fa un mes Saba es va vendre la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de Tolosa de Llenguadoc per 23 milions d’euros, i en l’últim any s’ha desfet d’altres actius logístics a Coslada, el Penedès i uns terrenys a Madrid.Però encara li queden actius d’aquest tipus com el ParcLogístic de Barcelona, Arasur al País Basc, la ZAL de Sevilla, la CIM Vallès i un parc logístic a Lisboa. A la companyia no amaguen que si hi ha possibilitat podrien seguir venent actius logístics. Les vendes i el refinançament del deute han portat a l’empresa que presideix Salvador Alemany a una posició compradora, amb l’adquisició aquest any de 13 aparcaments a Portugal, o l’operació del 2014 per gestionar el 26 aparcaments municipals de Barcelona. L’empresa que dirigeix Josep Martínez Vila també va incorporar el 2013 unes 57.000 places dels aeroports d’Aena.

Oportunitats i canvis accionarials

Fonts del sector no descarten que Saba entri en la pugna per Empark, el primer operador d’aparcaments d’Espanya i Portugal, després de que els seus accionistes trenquéssin les negociacions amb els fons propietaris del gegant del sector Vinci. Una compra per la que s’ha interessat l’empresari Eugenio Hinojosa. I tot això passa mentre els fons d’inversió Torreal (de Juan Abelló), KKR i ProA Capital van encarregar a Citi la venda del seu 49% de Saba, companyia de la que en té la majoria de control Criteria, el hòlding de participades de La Caixa.

stats