Vendes, informàtica i logística, els sectors que van crear ocupació amb la pandèmia
El sanitari va ser l'únic àmbit que va generar més vacants de feina que abans del covid
L' esclat de la pandèmia va fer que l'any passat les ofertes de feina es desplomessin un 46%. Tot i així, els tres sectors que van portar més les regnes i que van generar més llocs laborals van ser el comercial o de vendes, informàtica i logística. Això es desprèn de l'informe anual del 2020 sobre l'estat del mercat laboral que han elaborat conjuntament el portal Infojobs i Esade i que ha estat presentat aquest dijous.
Concretament, el sector comercial i de vendes va oferir prop de 312.000 vacants de feina; informàtica i telecomunicacions, prop de 165.000, i logística, més de 163.000. Ara bé, l'únic àmbit que va generar més llocs de treball que el 2019 (amb un increment del 26%) va ser el sanitari, amb prop de 77.000 ofertes, sobretot d'infermeria i d'auxiliar d'infermeria, per poder fer front precisament al covid.
Si s'analitzen els llocs específics, els més demandats va ser el de teleoperador, amb més de 213.000 ofertes, seguit de representants comercials, amb 131.000; conductor de vehicle de repartiment, amb 70.000, i, finalment, desenvolupador de programari, amb prop de 63.000.
Per contra, els sectors que van patir una caiguda de dos dígits d'ofertes de treball van ser també els més afectats per la pandèmia: el turisme i la restauració.
El director general d'Infojobs, Román Campa, ha concretat que Madrid i Barcelona van ser les ciutats que van concentrar la majoria d'ofertes d'ocupació i que el salari mitjà ofert va ser de poc més de 25.000 euros. La directora de l'Institut d'Estudis Laborals d'Esade, Anna Ginès, ha advertit que s'haurà de veure quantes de les persones que encara estan en un expedient de regulació temporal d'ocupació (més de 600.000) podran mantenir la seva feina.