Economia 08/09/2017

Els sindicats d'Aena suspenen la vaga prevista per a finals de setembre

El conflicte es manté obert, però les negociacions amb el ministeri de Foment avancen favorablement

Ara
1 min
Cues a la terminal 1 de l’aeroport del Prat per la vaga als controls de seguretat.

BarcelonaEls sindicats de CCOO, la UGT i USO, en representació dels treballadors d'Aena, han decidit suspendre aquest dijous a la nit la vaga prevista per a finals de setembre que preveia 25 jornades d'aturades i protestes. Segons han declarat fonts sindicals a Europa Press, les negociacions amb Foment (el govern d'Espanya controla el 51% d'Aena) avancen de manera "substancial" després que el ministeri presentés un "plantejament innovador", sense entrar en més detalls. Així, les parts s'han citat dimarts vinent, 12 de setembre, en una nova reunió.

Les negociacions, que van arrencar aquest dijous a les 17.00, van comptar amb la presència del secretari d'estat d'Infraestructures i president d'Enaire, Julio Gómez-Pomar; el president d'Aena, José Manuel Vargas, i els representats sindicals.

Les principals queixes dels sindicats se centren en la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors d'Aena. Calculen que la capacitat de compra dels treballadors s'ha reduït un 8% des que es va iniciar la crisi i un 2,8% des de l'any 2013, quan l'empresa va deixar enrere els números vermells. El 2016 el gestor aeroportuari va guanyar 1.164 milions d'euros. Els sindicats reclamen un augment del salari superior a l'1% i una paga vinculada als beneficis per a tota la plantilla.

Les tensions de les últimes jornades venen motivades per la vaga dels vigilants de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat. Arran d'aquestes protestes, diversos treballadors de la mateixa empresa van avisar que no descartaven fer una vaga a Madrid arran de la precarietat dels seus llocs de treball.

stats