Laboral

Treball obliga Desigual a pagar més de 800.000 € per tenir falsos autònoms

Una inspecció constata que fins a 26 persones anaven diàriament a l'oficina sense tenir contracte laboral

ARA

BarcelonaEl ministeri de Treball ha imposat a Desigual el pagament de 822.501 euros per tenir treballant falsos autònoms a la companyia, segons informa elDiario.es. El pagament exigit, contra el qual es pot presentar recurs, és en concepte de les quantitats presumptament defraudades a la Seguretat Social amb un 20% addicional de recàrrec, segons figura a la documentació a què ha tingut accés aquest diari digital.

Segons explica aquest mitjà de comunicació, dos inspectors de Treball van visitar la companyia pels vols del Nadal passat i van constatar que al departament de màrqueting de l'empresa de moda catalana hi havia almenys 26 treballadors que anaven diàriament a l'oficina sense tenir cap vinculació contractual amb l'empresa.

Cargando
No hay anuncios

Segons explica elDiario.es, els perfils d'aquests treballadors eren dissenyadors gràfics, directors d'art, personal de producció, copywriters, editors de vídeo i creadors de contingut. Alguns feia quatre anys que hi treballaven a temps complet sense haver signat cap contracte. Cada mes feien una factura idèntica, fos quina fos la seva càrrega de treball, sempre segons les conclusions de la Inspecció de Treball, explica el mitjà digital.

Presència física i vacances

La majoria d'aquests autònoms van declarar que els obligaven a anar diàriament a l'oficina, amb l'excepció de divendres, que podien treballar des de casa com la resta de la plantilla. Tenien un horari estipulat, correu corporatiu, taquilla i targeta d'accés a l'edifici. Si estaven malalts havien d'avisar els seus superiors.

Cargando
No hay anuncios

Gairebé tots disposaven de 22 dies de vacances remunerades, que cobraven fent una factura simulant haver treballat, afegeix elDiario.es, que indica que alguns dels empleats, però, van explicar als inspectors que només tenien vuit dies de festa a l'any més una compensació per hores extres. Tots van afirmar que els dies de descans havien de ser aprovats pels seus superiors.

Segons explica aquest mitjà digital, en el seu informe la Inspecció de Treball relata l'escassa col·laboració de l'empresa amb els inspectors. A més explica que l'endemà de la inspecció, Desigual va comunicar a sis d'aquests autònoms que es quedaven sense feina. Se'ls va lliurar un document datat el 18 de desembre, dia anterior a la visita dels inspectors, en què se'ls oferia una suma de diners com a indemnització a canvi de no emprendre cap acció legal ni administrativa davant qualsevol òrgan, incloent-hi la Inspecció de Treball. Altres treballadors, en canvi, van rebre ofertes de feina fixa a l'empresa durant les setmanes posteriors a la visita d'Inspecció de Treball.