L'elaboració de vi dels Petits Cellers de Mallorca cau un 25%

Enguany se n'han produït 2.300.000 litres, segons ha informat l'associació configurada per 42 cellers de l'illa

Xifres rècord per al vi i el raïm Balear.
Ara Balears
18/11/2020
1 min

El balanç de la verema del 2020 dels 42 cellers de Mallorca que configuren l'associació Petits Cellers posa de manifest que ha caigut un 25% la producció de vi respecte de l'any passat. Aquesta associació produeix gairebé la meitat del vi elaborat a l'illa, segons ha informat l'agència Efe. Aquesta temporada s'han elaborat 2.300.000 litres de vi, 700.000 litres menys que l'any 2019.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicens, ha destacat que el client estranger és "molt bo" pels cellers mallorquins i ha apuntat que la crisi derivada del covid-19 ha suposat pèrdues en els ingressos de prop de 2 milions d'euros. Tot i això, els elaboradors del vi asseguren que "la qualitat excel·lent del producte es manté intacta".

El president de l'associació ha destacat que continua la tendència a l'alça de la producció de vi blanc, ja que "cada vegada té més demanda".

stats