L'investigador Príam Francesc de Villalonga obté una ajuda de 10.000 euros de l'AECC
Aquesta entitat ha presentat la Guia de Prevenció del Càncer, de la qual s'han imprès 15.000 exemplars amb consells preventius i dades sobre la malaltia
PalmaL'investigador Príam Francesc de Villalonga Smith ha rebut una ajuda de 10.000 euros de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) pel seu projecte 'Avaluació preclínica de noves estratègies terapèutiques en gliomes malignes'. L'anunci de la beca s'ha fet durant l'acte de presentació de la Guia de Prevenció del Càncer al CaixaFòrum de Palma, de la qual s'han imprès 15.000 exemplars i està avalada per la Conselleria de Salut del Govern i col·legis professionals de l'àmbit sanitari de les Balears.
L'Ajuda d'Investigació en Oncologia que ha guanyat De Villalonga està destinada a professionals o a grups de treball radicats a les Balears. L'avaluació dels projectes presentats ha estat a càrrec de la Fundació Científica de l'AECC a Madrid i del Comitè Tècnic de la Junta de Balears, a més d'una comissió externa d'experts, per garantir la transparència, objectivitat i independència en el procés d'adjudicació.
La guia que s'ha presentat, en català i castellà, conté pautes, indicacions i consells per prevenir o detectar de manera precoç el càncer, segons ha informat la Junta balear. Aquesta publicació també aporta dades sobre la incidència de la malaltia en la població. Sobre aquesta qüestió, indica que el càncer de tràquea, bronquis i pulmó és la principal amenaça oncològica a la nostra Comunitat. "Únicament un 12,3% de pacients és viu cinc anys després de ser tractats, una de les pitjors xifres del conjunt de càncers", informa.
La guia presentada al CaixaFòrum ha rebut el patrocini de l'Obra Social la Caixa, de la Unió Balear d'Entitats Sanitàries (UBES) i de l'empresa Serveis Sociosanitaris Generals (SSG) i la seva Fundació. Els continguts estan avalats per la Conselleria de Salut; el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) i el seu Patronat Científic; el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB); la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (RAMIB) i l'Acadèmia Mèdica Balear.