Les 10 regles bàsiques de la dieta mediterrània
Aliments, begudes i hàbits per seguir-la correctament
13/06/2016
1 min
PalmaLes recomanacions dels nutricionistes tenen alguns punts en comú. És una mena de decàleg sobre què s'ha de fer per seguir la dieta mediterrània. Aquests són els més comuns:
- Oli d'oliva. Ha de ser el principal greix a consumir, i millor si és oli d'oliva verge per les seves propietats preventives de malalties cardiovasculars.
- S'han de consumir cinc racions de fruita i verdura (una part en cru) per dia. Les fruites són les millors postres.
- Pa i cereals a cada menjada i, si és possible, en la varietat integral. Són part de la base de la dieta mediterrània.
- Escollir productes frescs, de temporada i, preferiblement, locals per garantir que conserven vitamines i propietats.
- Productes lactis també a diari, ja sigui llet o els derivats, com el iogurt o formatge.
- Carn i ous amb moderació. S'ha de procurar menjar més peix.
- Els llegums haurien de formar part dels menús uns tres pics per setmana com a mínim.
- Aigua com a beguda principal, però una copa de vi al dia està permesa.
- Més fruits secs, potser un grapat al dia.
- Exercici cada dia, com a mínim uns 30 minuts, encara que sigui caminar.