Abidal: "Cal lluitar sempre i ajudar, tots som una família"
El francès apadrina una nova edició del llibre solidari de relats esportius amb fins benèfics que enguany ajudarà nens amb fibrosis quístic
BarcelonaEric Abidal ha participat en la presentació de la novena edició del llibre 'Relats solidaris de l'esport'. El francès n'ha escrit el pròleg. L'obra benèfica, amb la qual col·laboren periodistes esportius, destinarà els beneficis a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.
Acompanya del Secretari General de l'esport Ivan Tibau, la representant de l'Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, els responsables del principal patrocinador, el Banc Sabadell, i el periodista Jordi Basté, Abidal ha comentat que "volia ajudar ja que tot el que afecta a la malaltia, sobretot els nens, m'afecta. Jo sé tot el que he viscut i vull ajudar. S'ha escollit aquesta associació ja que són pacients que pateixen, necessiten ajuda i costa de curar. Espero que sigui tot un èxit. Cal investigar les malalties. Amb el que he viscut tinc clar que gràcies a Déu, no hi ha res impossible. Cal lluitar sempre i ajudar, tots som una família".
"Sempre he volgut tornar, el Doctor Valdecasas em va ajudar molt, també la meva dona, la gent...però no tenia clar que seria tant dur. Els metges em va dir que faria vida normal, i la meva vida normal és el futbol". Preguntat per Basté sobre les retallades de l'estat als trasplantaments, Abidal ha dit que "falta gent i falten diners, no s'hauria de retallar en aquest aspecte".
Sobre el seu futur al Barça, Abidal ha dit que "dependrà del club, vull acabar aquí, si em fan fora, quin remei!" fent broma. "Vull seguir jugant i decidiré el meu futur". Abidal ha afegit que "la idea és guanyar la Champions pel Tito, per tot el que ha passat. Com dieu aquí, cal guanyar si o si".
Els responsables d'aquest llibre han presentat novetats com la possibilitat d'apadrinar un relat a la pàgina web. El president de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística, Celestino Raya, ha agraït el gest d'Eric Abidal i els peiordistes, "encapçalats per Xavi Torres". Raya ha recordat com "aquesta malaltia no té curació, però un tractament pot ajudar molt. Molts cops calen trasplantaments, és una lluita titànica, els nens i els pares pateixen molt". Els beneficis del llibre es dedicaran a investigar la malaltia i oferir recursos a famílies amb problemes per tractar els casos. Raya ha recordat com aquests cinc metges especialistes en la investigació de la genètica relacionada amb aquesta malaltia han perdut la feina. "Caatalunya era pionera i de sobte aquesta gent perd la feina. Serà un desastre".
El francès, a més, ha afegit que té la intenció de crear una associació benèfica a Sant Just Desvern, on viu.