Barça

Aitana Bonmatí trenca un sostre amb la seva renovació

Tot i que l'anunci encara no és oficial, l'entesa entre les parts és total i la jugadora es convertirà en la futbolista més ben pagada de la plantilla

2 min
Aitana Bonmatí durant la presentació del Barça per a la temporada 2024-25

BarcelonaEl Barça encetarà la Lliga F aquest diumenge (18 h, Movistar i DAZN) a la Corunya contra el Deportivo Abanca i ho farà amb una gran notícia: la renovació d'Aitana Bonmatí. L'anunci oficial, però, encara haurà d'esperar uns quants dies. L'acord entre totes dues parts està garantit. "El Barça és Aitana i Aitana és el Barça", diuen des del club sobre una renovació molt celebrada a l'entitat i que és un bàlsam per a l'estrena de Pere Romeu com a entrenador. Amb aquest nou vincle, la futbolista de Sant Pere de Ribes es convertirà en la més ben pagada de la plantilla. Això suposa trencar un sostre i certifica el creixement del futbol femení, especialment al Barça, en què l'equip ha sigut un dels principals motors de l'entitat aconseguint tres Champions (les dues últimes consecutivament) i nou lligues en l'última dècada.

A Bonmatí se li acabava el contracte aquesta mateixa temporada i la seva renovació, que arriba cinc mesos després de la d'Alexia Putellas, es va cuinar a foc lent. Tant per a l'entitat com per a la futbolista, molt significada amb el club i amb Catalunya, la voluntat era continuar vinculats. Però s'havia d'arribar a una entesa, perquè la migcampista és, segurament, la futbolista més cotitzada del futbol europeu. La seva clàusula era de tres milions d'euros i el seu talent havia despertat l'interès de dos dels clubs més potents del continent: l'Olympique de Lió, amb una aposta consolidada pel futbol femení des de fa anys, i, sobretot, el Chelsea, un dels colossos de la Premier League, la competició estatal més potent.

Segons va avançar Catalunya Ràdio, el conjunt londinenc no només estava disposat a pagar la clàusula de rescissió de la futbolista, sinó que li proposava una oferta milionària a raó d'onze milions d'euros repartits en un contracte de quatre anys de durada. Tot i que les xifres són confidencials, el Barça ha fet un important esforç econòmic per retenir la seva futbolista franquícia. Després d'aconseguir la renovació d'Alexia al maig, que està per veure quin rol tindrà aquesta temporada després de la greu lesió al genoll que l'ha llastat les dues últimes temporades, arriba la d'Aitana.

Aitana Bonmatí, la favorita per revalidar la Pilota d'Or

Totes dues estan a la llista de nominades per guanyar la Pilota d'Or, en una gala que se celebrarà a París el pròxim 28 d'octubre. Aitana continua sent la favorita per revalidar el ceptre en una llista de vint futbolistes en què hi ha tres blaugranes més, ja que a més de Guijarro també hi figuren la noruega Caroline Graham Hansen i l'aragonesa Salma Paralluelo. A la llista femenina també hi apareixen com a candidates dues futbolistes més que la temporada passada van jugar al Barça: Mariona Caldentey, ara a l'Arsenal, i Lucy Bronze, que ha fitxat pel Manchester City. I Ewa Pajor, que aquesta temporada vestirà la samarreta blaugrana, però que aspira al premi per la seva temporada al Wolfsburg.

stats