Roland Garros

Alcaraz es planta a la seva primera final de Roland Garros amb 21 anys

Derrota en cinc sets el nou número 1 mundial, Jannik Sinner, en un duel que pot marcar la propera dècada del tenis

2 min
Carlos Alcaraz, durant les semifinals de Roland Garros

BarcelonaAmb 21 anys acabats de fer, Carlos Alcaraz sembla tenir tots els números del món per ser l'hereu de Rafa Nadal. Just l'any del més que possible comiat del jugador de Manacor de Roland Garros, torneig que ha guanyat en 14 ocasions, el jove murcià s'ha classificat per primer cop per a la final sobre la terra batuda francesa després de superar en cinc sets l'italià Jannik Sinner (2-6, 6-3, 3-6, 6-4 i 6-3).  El seu rival a la final de diumenge serà l’alemany Alexander Zverev, qui després de tres edicions consecutives perdent a les semifinals, s'ha tret aquesta espina superant en quatre sets el noruec Casper Ruud (2-6, 6-2, 6-4 i 6-2). Aquesta serà la segona final d’un torneig del Grand Slam d’Zverev, qui abans havia perdut a Nova York davant de Dominic Thiem la final de l’US Open del 2020. Roland Garros, doncs, tindrà un nou campió guanyi qui guanyi.

Alcaraz, que fins ara ha guanyat l'Obert dels Estats Units (2022) i Wimbledon (2023), buscarà el seu tercer títol del Grand Slam en un escenari diferent després d'aixecar un partit que per moments ha semblat sota control per a Sinner, que ha caigut derrotat però sortirà de París com a nou número 1 mundial. Sinner i Alcaraz semblen preparats per desafiar-se en un duel que pot marcar la següent dècada, si segueixen jugant amb aquest nivell de joc. Amb 22 anys, Sinner és el primer italià que aconsegueix el número 1 de l'ATP. I Alcaraz va aconseguir quan tenia 19 anys trencar 20 anys de domini en aquesta classificació de quatre jugadors: Federer, Nadal, Murray i Djokovic. El futur els pertany, segurament.

Sobre la terra batuda de la pista central francesa, el jove del Tirol del Sud ha començat molt ferm i s'ha imposat en el primer set per 6 a 2 cometent poques errades contra un Alcaraz massa nerviós. El murcià ha reaccionat en el segon set, que s'ha endut per 6 a 3, però ha tornat a mostrar-se inestable en el tercer. Sinner és un jugador molt alt, fred, que sap controlar el joc amb cops secs i un bon primer servei. Alcaraz és més volcànic; fa impossible no pensar en Rafa Nadal, molts cops. Els punts que guanya solen ser de gran bellesa, complicats, amb un toc d'èpica. Sinner guanya per constància, per talent. I Alcaraz, amb grapa, comet més errades no forçades, però suma més punts guanyadors. Però encara que siguis un bon alumne, els nervis pesen. I quan en el quart set semblava que li faltava poc per guanyar el partit, Sinner ha fallat una esmaixada clau i s'ha descentrat. Alcaraz ho ha aprofitat per guanyar el quart set en un tres i no res. I per posar la directa en el cinquè amb un trencament de servei ja de sortida i posar rumb a la seva primera final a Roland Garros amb el seu millor joc.

Alcaraz s'ha convertit així en el jugador més jove capaç de classificar-se per tres finals de torneigs del Grand Slam sobre superfícies diferents, superant el rècord d'Andre Agassi, qui va fer-ho amb 22 anys i mig. Sobre la pista ràpida de Nova York va ser campió mundial per primer cop, gràcies al triomf sobre l'herba de Wimbledon va demostrar que seria número 1 i ara, sobre la terra batuda francesa vol seguir el camí marcat per Rafa Nadal.

stats