WATERPOLO

Apostes i encerts per construir un projecte guanyador a Sant Andreu

Javi Aznar celebra l’evolució del seu CN Sant Andreu, fet sense grans inversions

Apostes i encerts per construir un projecte guanyador
Gonzalo Romero
11/02/2019
3 min

Barcelona“Crec que el CN Sant Andreu està a un nivell molt alt. Guanyar-lo ara crec que té molt de mèrit perquè estan fent les coses molt bé. Hem hagut de donar el màxim per aixecar la Copa de la Reina”. Que Laura Ester defineixi així el teu projecte és sinònim de bona època. La internacional estatal de l’Astralpool CN Sabadell traça les primeres impressions de la que ha de ser la gran rivalitat del waterpolo estatal els pròxims anys. Els resultats són així de lapidaris. Si t’acompanyen millores, et guanyes el respecte dels rivals i entres en les travesses dels favorits als títols. I el Sant Andreu, de moment, ja li va plantar cara al Sabadell, gran dominador del waterpolo femení espanyol, a la final de Copa d'aquest diumenge.

És un cercle. Fer-lo sòlid i mantenir-lo en el temps és el que més costa. Arribar-hi pot dependre d’una suma de circumstàncies casuals: un bon entrenador, fer-te fort a casa i jugadores per sobre del seu rendiment habitual perquè sí, perquè el grup té química i moltes ganes de fer coses importants. El CN Sant Andreu treballa perquè l’èxit tingui una raó lògica. És un principi que s’estén entre tots els seus actius, el fenomen soci i club familiar, la disciplina masculina, amb Dani Ballart com a cap d’operacions, i en les de natació individual (va ser el club més representat a la delegació espanyola durant els últims Europeus de natació de Glasgow). Javi Aznar beu d’aquesta aposta, aplicada amb enginy al vigent subcampió de la Copa de la Reina. “Fa alguns anys que treballem molt bé tothom. La secció femenina és una feina d’anys i encara ens en queden molts més. Estem vivint el tràmit abans d’arribar al punt on volem arribar. Anem assolint objectius petits. L’any passat vam superar el Mataró a nivell d’igualtat, per exemple. És veritat que hem passat molt de pressa d’intentar competir amb el Sabadell a competir per guanyar trofeus. A la final vam estar a punt d’aconseguir-ho”, comenta l’entrenador a l’ARA.

Aznar està sorprès pels timings d’aquesta evolució però destaca que la direcció és la correcta, i que assegura el futur en un context salvatge. La competència i la falta d’un gran suport econòmic no donen marge d’error en el moment de prendre decisions. “Poder invertir és complicat perquè no hi ha recursos. Tenim ajudes, sí, però no per fer un equip supercampió. El nostre màxim permet el que permet. Hem hagut de configurar el projecte a llarg termini, amb jugadores joves de perfil d’alt rendiment que han anat millorant amb nosaltres. Eren promeses i ara són esportistes de primer nivell. La clau és aquesta configuració. La inversió que podíem fer ha sigut la bona, com quan vas a la ruleta i apostes pels números guanyadors”, explica.

Apostes i encerts per construir un projecte guanyador a Sant Andreu

Aspiracions a llarg termini

Al club especifiquen que les jugadores són professionals per definició. No es pot aspirar a grans fites sense establir les bases. “Aquest estiu han arribat jugadores perquè féssim un pas endavant. No hem fet canvis estructurals, però tenir jugadores com Pili Peña es nota molt en els moments importants. L’equip és molt jove i ara tenim un punt més d’experiència. Una jugadora ha guanyat l’últim Europeu de seleccions, tenim la pitxitxi de la Lliga... Les peces que han anat arribat han reactivat l’equip, les han fet funcionar totes. Algunes sembla que hagin jugat en tres Jocs Olímpics”, explica Aznar, caut, evitant l’eufòria. Que el Sant Andreu sigui candidat a tot ja arribarà, però sense pressions: “L’evolució de l’equip ens farà arribar a aquest punt. La línia és ascendent. Ens ha costat quatre anys arribar a uns quarts de final de la Lliga Europea, no és cosa d’una temporada. Que sigui habitual i tenir opcions de guanyar és el pas següent”, diu el tècnic.

stats