Apunts en calent

Un altar a la precarietat i al 'fair play' excedit: els apunts en calent de l'Alabès-Barça

Marc Casadó tira la porta a terra en un context de màxima estretor econòmica

Marc Casadó pugnant amb Abqar en el partit del Barça a Mendizorrotza.

BarcelonaEl Barça ha superat la marató de partits prèvia a l'aturada de l'octubre amb nota. Només dos punts negres –dues derrotes, a Mònaco i Pamplona– en l'expedient d'un equip que és líder de la Lliga i que continua superant els esculls amb verticalitat, gols i dos grans protagonistes. Tot seguit, uns apunts en calent del partit contra l'Alabès.

Això de Raphinha no és nou. De la mateixa manera que és just dir que el Barça de Flick, precari pel que fa al fons d'armari, està firmant un inici de temporada colossal, s'ha de recordar que la posició centrada d'aquest futbolista incansable és una de les herències del pas de Xavi per la banqueta. En el futbol, no tot és blanc o negre. És ben cert que la recepta de Flick potencia pràcticament tots els efectius que hi havia a l'equip, però també ho és que l'alemany beu d'una feina prèvia que no s'ha de menystenir. Que Raphinha pugui equiparar el seu rendiment al d'altres grans brasilers de la història blaugrana és també una mica mèrit de l'egarenc.

Això de Lewandowski tampoc és nou. No, no és cap novetat que l'ariet polonès comenci el curs amb la fletxeta cap amunt i que li caiguin els gols de les butxaques: va fer tres quarts del mateix en l'inici de la Lliga 2022-23. Tampoc sorprèn veure'l fer un hat-trick en mitja hora: és el que té ser el davanter centre especialista més fiable dels últims anys a Europa. El que sí que és just és subratllar que ho està fent amb 36 anys, l'edat amb què Leo Messi va decidir marxar a la MLS. Ara bé, ja ho vam dir fa uns dies i ho mantenim: que Lewandowski decideixi partits contra oponents del tipus Alabès o Young Boys és una cosa que els culers ja han vist. El veritable upgrade serà que faci el mateix d'aquí a unes setmanes davant del Bayern i el Madrid.

De Jong ho tindrà molt difícil. Sí, serà complicat que el neerlandès s'instal·li en l'alineació tenint en compte el rendiment de Pedri, que està a un nivell excel·lent, i de Casadó, que s'ha convertit en una peça clau per a Flick. El de Sant Pere de Vilamajor no va convèncer mai Xavi en la seva recerca frustrada d'un relleu per a Busquets i ara es comporta com tot un veterà a la medul·lar del Barça. Aquí, a diferència del que dèiem de Raphinha, el crèdit sencer és per a l'actual entrenador, que també va apostar per Marc Bernal en la base de les jugades abans de la seva greu lesió a Vallecas. Sort que La Masia ha cobert la necessitat. I pensar que van arribar a sonar Rúben Neves o Guido Rodríguez... Visca el fair play excedit!

Iñaki Peña fa patir. A Vitòria, el Barça no va veure l'avantatge al marcador en risc en cap moment. Els culers van ser un martell perforador abans del descans i amb això en van tenir prou per sumar tres punts més abans de l'aturada. Tot plegat, però, no ha de tapar els dubtes que ha generat el porter alacantí en dos dels quatre partits que ha tingut des de la lesió de Ter Stegen. A Mendizorrotza, va vacil·lar en les sortides i va empassar-se un gol que el VAR va anul·lar per un fora de joc mil·limètric. Mentrestant, a casa seva, i després d'un retir que ha durat només tres mesos, Szczesny cantussejava (figuradament) un dels hits de Sara Montiel: Fumando espero.

stats