Barça

Araujo, a quiròfan: el Barça perd bous i esquelles amb la lesió

La lesió, més greu del que es pensava, l'obligarà a passar pel quiròfan i estarà quatre mesos de baixa

3 min
Araujo, plorant després de lesionar-se en el partit entre Uruguai i Brasil de la Copa Amèrica

BarcelonaA mitjans de temporada, quan el Barça ja sabia que aquest estiu tornaria a tenir problemes amb el fair play de la Lliga, el club admetia en petit comitè que seria necessària una venda dolorosa per quadrar els números, primer, i aspirar a fitxar amb certa normalitat, després. Havia de ser un jugador de la casa, amb cartell i que no tingués cap amortització pendent. O sigui, que tot el que s'ingressés fossin beneficis. Ronald Araujo encaixava meravellosament amb aquest perfil. Però el conte de la lletera se n'ha anat en orris a la Copa Amèrica, per una lesió muscular greu al tendó de l’isquiotibial de la cuixa dreta que l'obligarà a passar pel quiròfan i estar-se quatre mesos sense jugar. Els serveis mèdics blaugranes ho han confirmat aquest dilluns.

El futur d'Araujo queda del tot bloquejat. Fa uns mesos, des de les oficines del Camp Nou van arribar els primers cants de sirena que parlaven d'una oferta multimilionària del Bayern Munic, que estaria disposat a pagar al voltant de 100 milions per un dels centrals de referència del primer equip blaugrana. Des d'aquell moment, el Barça va encarregar-se d'inflar o punxar el globus segons convenia. Laporta negava la intenció de vendre'l, però a l'àrea econòmica admetien que, sense els milions de Barça Vision o la palanca encoberta de la renovació amb Nike –dues qüestions que encara s'han de tancar– era inviable acudir al mercat de fitxatges. Ni tan sols inscriure jugadors com Íñigo Martínez o renovar Sergi Roberto.

Però la directiva, que està en contacte amb la Lliga, sap que la patronal està disposada a flexibilitzar el control econòmic i posar les coses fàcils perquè el Barça pugui fitxar. I en aquest context, mentre es mantenia l'opció de vendre Araujo, el jugador marxava cap a la Copa Amèrica per defensar la samarreta de l'Uruguai amb una proposta de renovació. L'actual contracte amb el club blaugrana expira el 2026 i l'entitat no volia, en cas que Araujo s'acabés quedant, plantar-se a l'estiu vinent i que el central només tingui un any de vinculació amb el club. O sigui, que el Barça es trobés en una situació de debilitat en cas de negociar amb algun altre equip.

La lesió a la Copa Amèrica que ho ha canviat tot

Araujo es va lesionar als quarts de la Copa Amèrica, en el minut 30 del partit contra Brasil. Les primeres exploracions parlaven d'un trencament muscular, però les imatges del futbolista abandonant entre llàgrimes el terreny de joc feien sospitar que la cosa podria ser més greu. Una setmana després, ja a Barcelona, s'han confirmat els pitjors pronòstics. Fonts mèdiques indiquen que Araujo podia optar entre un tractament conservador o passar pel quiròfan. La primera opció implicava una recuperació més ràpida, tot i que no feia net del tot. En la segona, la que finalment s'ha escollit, Araujo estarà uns quatre mesos de baixa però tornarà a jugar com nou. Segons informa el Barça en el comunicat, la intervenció es farà els pròxims dies a la localitat finlandesa de Turku, a càrrec del doctor Lasse Lempainen, que ha esdevingut un dels cirurgians de referència i de màxima confiança al vestidor culer.

Fora dels terrenys de joc queda del tot descartada una venda d'Araujo aquest estiu. I queda en l'aire, també, la proposta de renovació del conjunt blaugrana. El seu futur s'ha bloquejat i és incert. Però, sobretot, sigui a curt o a llarg termini, és un contratemps important per al Barça, esportivament i econòmicament.

Compàs d'espera per a Íñigo Martínez

Íñigo Martínez, jugador que només va ser inscrit per una temporada a causa dels problemes amb el fair play, queda lliure per marxar des d'aquest dilluns, ja que el Barça encara no l'ha inscrit per a la temporada 24/25. De totes maneres, fonts properes al jugador asseguren que la seva intenció és aguantar encara unes setmanes fins que se solucioni el límit salarial del club i, per tant, pugui ser inscrit. Tot i que Íñigo ha rendit per sota del que s'esperava, la lesió d'Araujo força el Barça a comptar amb el central basc, almenys en el primer tram de la temporada.

stats